#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Karakterweekends: ‘kracht meten met God’

Net als talloze seculiere groeperingen en politieke partijen, verlangt christelijke in ‘karakterweekenden ‘voor mannen gerichte organisatie ‘4e Musketier’ naar gerechtigheid in een wereld vol drama’s. “Recht voor armen, zwakken, vluchtelingen, slaven en vervolgden”, staat er in de jongste nieuwsbrief. “Daarom storten we ons ook dit seizoen weer in de Karakterweekenden en de Muskathlons.”

Een karakterweekend is volgens de organisatie een mijlpaal in het leven van een gelovige. “Met verschillende teams van 8 tot 10 mannen gaan we drieënhalve dag de ruige natuur in om onze krachten te meten met onszelf, elkaar en God. Zowel qua tijd als geld zal het een investering zijn, maar wel één van de beste die je kunt doen”, zegt de organisatie. Volgens haar investeren de deelnemers in eigen leven, waarvan zijzelf, hun omgeving en hun gemeente vruchten zal plukken. In het voorjaar zijn er weer overlevingsevenementen in Schotland en Noorwegen, waarvoor men zich vanaf 1 oktober kan aanmelden.

Muskathlons
Daarnaast zijn er zogenoemde Muskathlon, ‘uitdagingen op een bijzondere plek, waardoor de allerarmsten een significante steun in de rug krijgen.’ De organisatie daarover: “Elk verhaal van een deelnemer is verrassend persoonlijk: de reis is lang, kost veel geld en energie maar het géven van veel resulteert altijd in het ontvángen van veel.”
Zo’n Muskathlon naar Uganda is volgeboekt, maar er zijn volgens de 4e Musketier mogelijkheden genoeg om mee te doen in de strijd tegen armoede, slavernij en voor de vervolgde kerk.


Reageren