#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Leiderschap ‘Summit’ niet meer gratis

Deelnemen aan de Nederlandse editie van de Global Leadership Summit (GLS) van Willow Creek is dit jaar niet meer gratis. Vorige jaren betaalde Stichting Opwekking, die Willow Creek in Nederland vertegenwoordigt, de kosten. “Na die investering moet de conferentie op eigen benen staan en daarom hebben we besloten opnieuw een bijdrage te vragen voor deelname”, meldt directeur Riben Flach van Opwekking en Willow Creek in Nederland.

Volgens Opwekking bezochten vorig jaar ruim tweeduizend vaderlandse geestelijke leiders de GLS. Van die jaarlijkse conferentie in Amerika wordt telkens een Nederlandse editie op video georganiseerd. “Als Willow Creek Nederland willen we graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leiderschap in ons land omdat we erkennen dat dit van groot belang is, zowel voor de kerk als de maatschappij”, zegt Flach.

In 2015 en 2016 wordt de Summit op vier locaties gehouden: Drachten (Bethel Congrescentrum), Veenendaal (De Basiliek), Eindhoven en Rotterdam (locaties volgen nog). “We hopen op deze manier nog meer leiders in de gelegenheid te stellen de conferentie bij te wonen”, zegt Flach. Volgens hem is de prijs ervoor zo laag mogelijk gehouden.

Wie de tweedaagse GLS wil bijwonen betaalt €79 (vroegboekers €69) en wie een dag komt €59 (vroegboeking €49). Partners van Willow Creek krijgen 10% korting. Voor studenten is er een speciale prijs. Die betalen €49 voor de hele conferentie en €34 als zij één dag komen.

Het thema van dit jaar luidt: ‘A grander vision’ (Een grotere visie). “Gedurende de conferentie ga je aan de slag met het ontdekken – of uitbouwen – van jouw grotere visie: de reden waarom God je heeft geroepen. Je visie bepaalt je richting en helpt je om recht op je doel af te gaan. Tijdens de GLS ontdek je o.a. hoe je jouw visie kunt vertalen in dagelijkse keuzes”, zegt Flach.

Sprekers op de Amerikaanse GLS zijn Willow Creek stichter Bill Hybels (foto), Brené Brown, Jim Collins, Brian Houston en tal van andere buitenlanders (Géén Nederlander).


Reageren