#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Geestelijke leider geschorst wegens overspelsite

De organisatie Ligonier Ministries heeft predikant R.C. Sproul Jr. tot juli 2016 geschorst, nadat alle gegevens over aangeslotenen van Ashley Madison door een hacker op straat kwamen te liggen (klik hier om een eerder bericht hierover te lezen). Sproul bleek die vreemdgangerssite te hebben bezocht, evenals trouwens meer christelijke voormannen.

"In augustus 2014, heb ik in een zwak moment van pijn en ongezonde nieuwsgierigheid Ashley Madison bezocht. Mijn bedoeling was niet onderzoek te doen voor een kritisch commentaar, maar het aanwakkeren van de vlammen van mijn verbeelding“, schreef hij op zijn weblog. Sproul Jr. is de zoon van de bekende theoloog en auteur R.C. Sproul Sr., die Ligonier Ministries stichtte en nog steeds in het bestuur daarvan zit.

Sproul Jr. zegt de site binnen enkele minuten te hebben verlaten en dat hij nooit van de diensten van Ashley Madison gebruik maakte of contact had met een van de klanten. Hij is single, sinds de dood van zijn vrouw in 2011, die hij naar zijn zeggen altijd trouw bleef. “De genade van Gods gerechtigheid droeg zijn vruchten en door die genade heb ik mijn zonde beleden”, schreef hij. ”Door Zijn genade heb ik ook vergeving ontvangen en de uitwerking van Zijn liefde. Jezus is voor de zonde gestorven, maar die heeft nog wel aardse gevolgen", vervolgt hij. “Met de openbaarmaking door de hack werd mijn zonde openbaar.”

Toen de hack in het nieuws kwam, schreef Sproul op zijn blog over de effecten van online zonden. "Mijn gebed is dat we, ook als we geen overspel pleegden, zelfs als we daar niet over dachten en we van wat er gebeurde rond Ashley leerden, wij de Bijbelse waarheid over onze zonden ontdekken.”

Volgens Ed Stetzer van LifeWay Research zouden meer dan 400 kerkleiders moeten aftreden wegens het online schandaal.


Reageren