#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

The Passion 2016 uit Amersfoort

The Passion, het bekende tv-spektakel over het lijden van de Here Jezus, komt volgend jaar op de donderdag voor Pasen (24 maart) uit Amersfoort. EO en KRO/NCRV hebben dat woensdagmorgen bekend gemaakt in die stad. Die omroepen organiseren de uitzending.

Hoewel The Passion doorgaat voor moderne versie van het Paasverhaal, handelt het elk jaar vrijwel uitsluitend over de kruisiging (Goede Vrijdag) en wat daaraan volgens de Bijbel vooraf ging. De opstanding (Pasen) komt niet of nauwelijks ter sprake.

Er wordt weer een verlicht wit kruis door de stad gedragen naar een podium, waarop – voornamelijk ongelovige – artiesten seculiere popsongs zingen. EO-directeur Arjan Lock zegt blij te zijn dat veel van de talrijke kerken en geloofsgemeenschappen in Amersfoort bij The Passion aansluiten. En ook de burgemeester is verheugd over de keuze voor zijn stad. Niet alleen bekijken miljoenen mensen de live-uitzending, maar ook komen tienduizenden naar de stad om alles van dichtbij mee te maken, constateert hij.

In de uitzending wordt ook verwezen naar de vluchtelingenstromen uit België tijdens de Eerste Wereldoorlog, die Amersfoort volgend jaar herdenkt. The Passion is een productie van Eye2Eye Media. Volgens mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO/NCRV maakt The Passion het paasverhaal voor iedere Nederlander toegankelijk.

In evangelische kring worden ook bezwaren geuit tegen wat wordt genoemd de veralgemenisering van het lijdensverhaal en de inzet van volstrekt ongelovige artiesten, die hooguit melden ter voorbereiding van hun optreden wel eens in de Bijbel te hebben gelezen.

Foto: Willem Jan de Bruin


Reageren