#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Vrouw van Carlton Pearson wil scheiden

Echtgenote Gina van de bekende prediker en vocalist Carlton Pearson heeft echtscheiding aangevraagd. Het huwelijk is volgens haar duurzaam ontwricht door dingen die daarmee onverenigbaar zijn.

Carlton Pearson (62) werd opgeleid aan de Oral Roberts universiteit in Tulsa, Oklahoma (VS), waar hij ook voorganger werd een van de grootste kerken in de stad, het door hem gestichte Higher Dimensions Evangelistic Center. Oral Roberts was ook lange tijd zijn persoonlijke mentor.

Via televisie ( hij presenteerde onder meer een van de best bekeken programma’s van Trinity Broadcasting Network) bereikte hij wekelijks miljoenen mensen, hij was een graag geziene gast in diverse talkshows van alle grote tv-zenders, werkte in 2000 mee aan de campagne van George W. Bush en werd ook geregeld op het Witte Huis uitgenodigd. Ook leidde hij de jaarlijkse AZUSA Conferentie in Tulsa. Hij hield als reizende evangelist overal in het land conferenties en gaf in zijn kerk een podium aan veel zangers en predikers, zoals T.D. Jakes, Joyce Meijer en vele anderen.

Na het lijden en de volkerenmoord in Rwanda van dichtbij te hebben meegemaakt, begon hij te prediker dat de hel niet bestond, zodat ongelovigen er niet terecht konden komen. Als behorend tot de vierde generatie van pinksterpredikers in zijn familie, zei hij die boodschap van God te hebben doorgekregen. Maar door zijn nieuwe opvattingen verloor hij veel aanhang. In 2009 begon hij een nieuwe kerk in Chicago. Als vocalist won hij twee keer de Stella Award en werd hij voor de Dove Award genomineerd.


Reageren