#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Predikant met affaire staflid Willow Creek

Predikant Tullian Tchividjian, die wegens een buitenechtelijke affaire van zijn vrouw Kim wil scheiden, is nu aangesteld als staflid (‘director of ministry development’) bij Willow Creek in Florida. De megakerk zegt met grote vreugde Tchividjian in de staf te verwelkomen. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Columbia, theologie aan het Reformed Theological Seminary in Orlando en schreef tal van boeken over de bevrijdende aspecten van het Evangelie van Jezus Christus.

Eerder deze zomer werd hij ontslagen als voorganger van de Coral Ridge Presbyterian Church, nadat Tchividjian zijn affaire had toegegeven. Maar hoewel ontheven uit zijn pastorale taken, liet die kerk weten haar voormalige pastor graag te willen helpen. "Ons doel is enerzijds de integriteit van de kerk te beschermen en anderzijds de genade te tonen die de Here Jezus Christus biedt aan degenen die hun zonden belijden en herstel verlangen”, zei de kerk.

Volgens de website van Willow Creek is haar missie God te verheerlijken door de bevrijdende kracht van het Evangelie van Jezus Christus te doen ervaren en tot uitdrukking te brengen.


Reageren