#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

‘Jezus’ in The Passion wilde ook John Lennon spelen

Hij mag begin april dus een van de twee spelen die hij altijd graag wilde uitbeelden: acteur en zanger Jim de Groot speelt in The Passion de rol van Jezus, die voor de gelegenheid bestaande popsongs ten gehoren brengt.

De andere figuur die hij, naar hij ooit tegen zichzelf had gezegd wel wilde spelen, is die van John Lennon. De zoon van Boudewijn de Groot kreeg een atheïstische opvoeding, maar zegt veel bewondering voor Jezus te hebben. "Wat me aanspreekt, is dat Jezus van te voren precies weet wat hem te wachten staat en daar heel kalm en bijna gelaten onder blijft," laat hij weten.
The Passion, uitgezonden door de EO, komt op 2 april uit Enschede (NPO1). Jim de Groot trok zich ter voorbereiding van zijn rol in het lijdensverhaal van de Here Jezus een week lang terug in een klooster, waar hij de Bijbel las om zich te verdiepen in ‘de mens’ de hij moet spelen.

Andere bekende artiesten die aan het spektakel meewerken zijn Shirma Rouse als Maria, Jeroen van Koningsbrugge als Judas, Jeroen van der Boom als Petrus en Robert ten Brink als de verteller.


Reageren