#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Jubileumavond 150-jarige OMF

Dat de Overseas Missionary Fellowship (OMF), de voormalige China Inland Misson (CIM) 150 jaar bestaat wordt in Nederland gevoerd op donderdagavond 16 april in de Maranathakerk te Rotterdam (Hillevliet 116). Om 19.30 uur begint er een dienst, waarin (oud0 zendelingen aan het woord komen, maar voor die tijd is er van 18.00 uur af een Aziatische maaltijd. Van 21.00 uur af kan met elkaar informeel ontmoeten. Men kan zowel om 18.00 als om 19.30 uur binnen komen.

De CIM werd in 1865 opgericht door James Hudson Taylor, die de mensen in de binnenlanden van China wilde bereiken met het evangelie. Taylor was arts en de (o.a. medische) nood in die gebieden was groot.
In 1950 moest de organisatie uit China vertrekken en veranderde de naam in OMF, tegenwoordig in Oost Azië werkzaam met 1400 zendelingen, afkomstig uit meer dan 30 landen. Zij hebben uiteenlopende beroepen en delen het evangelie van Jezus Christus volgens de organisatie uit in woord en daad. ‘Door Gods genade en trouw mogen we als organisatie al 150 jaar in Zijn oogst werkzaam zijn’, schreef directeur Willem van Dis van OMF Nederland aan de achterban.

Er zijn diverse jubileumvieringen. Behalve het feest op 16 april, zijn er r4egionale bijeenkomsten en is er een nationale ontmoetingsdag op 26 september te Veenendaal. Zie www.omf.nl. Het jubileumthema is genomen uit Psalm 150: ‘Alles wat adem heeft, love de Here!’ Van Dis zegt dankbaar te zijn voor Gids trouw in de loop van de OMF-geschiedenis. In Zuid-Korea is nu 35% van de bevolking christen. In 1950 was dat nog 1%. ‘En door de trouw van God is er in China enorme kerkgroei gaande die terug te leiden is naar de inzet van CIM-zendingswerkers’, meldt Van Dis. Volgens hem is het werk na 150 jaar niet klaar. ‘De velden zijn wit om te oogsten.’ Hij dringt er bij de achterban op aan te blijven bidden om nieuwe zendingswerkers.
Regionale jubileumbijeenkomsten zijn er op 11 juni (Oost-Souburg), 8 oktober (Almelo) en 19 november (Sneek).


Reageren