#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Nieuwe Boekenbon voor christelijke boekhandel

De Nederlandse Boekenbon heeft een nieuwe editie, speciaal gemaakt voor de christelijke boekhandel. Initiatiefnemers zijn de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) en de Nederlandse Boekenbon Bv. Afgelopen vrijdag kreeg Els de Jong-van Gurp (directeur BCB) bij Boekhandel Sjemen in Harderwijk het eerste exemplaar uitgereikt door Alex Schade (commercieel manager Nederlandse Boekenbon). “Deze nieuwe Boekenbon geeft de christelijke boekhandel de mogelijkheid om zich te onderscheiden”, aldus Els de Jong-van Gurp. “Het ontwerp is gemaakt door Klaas Drupsteen en gebaseerd op de basisvormgeving van de andere Boekenbonnen. Er is een ark te zien waar dieren uitlopen. Een heel herkenbaar beeld.”

Het voordeel van de samenwerking tussen BCB en de Nederlandse Boekenbon Bv is dat de nieuwe Boekenbon in elke erkende boekhandel in Nederland kan worden besteed. Voor aanschaf kun je terecht bij christelijke boekhandels die een Pluslidmaatschap hebben bij de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb). Er doen momenteel ongeveer tien christelijke boekhandels mee aan een proef om de Boekenbon te testen. De Jong-van Gurp: “De proef is nodig om eventuele kinderziektes eruit te halen. Het is belangrijk dat alles er goed uitziet en goed functioneert voordat alle christelijke boekhandels gaan meedoen.”

Geef inspiratie cadeau
Het motto van de nieuwe Boekenbon is ‘Geef inspiratie cadeau’. Het motto is zichtbaar op een display waarmee de Boekenbon in de winkel wordt gepresenteerd. De Jong-van Gurp: “Het aanbieden van deze Boekenbon is voor de christelijke boekhandel een positief gebaar. Je zegt hiermee iets over het karakter van je winkel.” De verwachting is dat de bon over enkele maanden beschikbaar en in te leveren is bij elke christelijke boekhandel die wil meedoen.Reageren