#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Sta stil bij de vluchteling op zondag 20 september

Vluchtelingen zijn afgelopen weken veelvuldig op ons netvlies. Een heftige foto van een verdronken jongetje op het strand tot spontane en succesvolle initiatieven als "Ik ben een gastgezin voor een vluchteling". Er gaat een golf van betrokkenheid maar ook soms van afweer door de samenleving.

Stichting Gave gelooft dat het juist nu belangrijk is om als christen stil te staan bij de vluchteling om vervolgens in actie te komen. Gave vraagt daarom christenen en kerken om zondag 20 september in een kerkdienst aandacht te geven aan de vluchteling. Omdat de Bijbel ons oproept gastvrij te zijn voor de vluchteling. Snel daarna organiseert Gave acties om aan de slag te gaan onder vluchtelingen. Zaterdag 26 september is er een landelijke toerustings- en informatiedag in Amersfoort.

Met onderstaande tekst heeft Gave de kerken opgeroepen stil te staan bij de vluchteling:
Het dode jongetje op het strand. Overvolle treinen boordevol vluchtelingen. Noodoplossingen en heftige discussies. De vluchtelingendrama’s zijn enorm geworden. Europees beleid voldoet niet meer. Beleidsmakers zoeken naar oplossingen, maar makkelijke oplossingen zijn er niet.

We weten dat God al die vluchtelingen kent. Geen traan die Hij niet heeft gezien, geen noodkreet die Hij niet heeft gehoord. Voor hem zijn het geen getallen, maar waardevolle mensen met elk hun eigen verhaal. Nood mag je raken. De Heere Jezus gaat ons daar in voor.

Daarom vragen we u om met ons op zondag 20 september in uw kerk stil te staan bij dit enorme probleem.

Stilstaan om ons te laten raken. Stilstaan om te bedenken waar het écht om gaat. Stilstaan om de vluchtelingen voor Gods aangezicht te brengen. Stilstaan om vervolgens in actie te komen en hen die vluchten te laten ervaren dat ze gezien en geliefd zijn.

Reageren


bijwoner

19-09-2015 08:47
In het jaar 1995 heb ik bij mijn scheiding '2 weken onder de brug gelegen' en die ervaring hielp mij om in 1999 zelf de moed te vatten een alcoholist ( met twee gouden handjes) in huis te nemen en zo lang mogelijk te verzorgen. Dit was een ex-militair waarvoor defensie 'nooit tijd had' en dat was dan ook ver voor de invoering van de Veteranenwet, in die tijd was het normaal dat ex-militairen 'konden barsten'. Nadat hij tot 2001 gebleven was (pakweg 24 maanden intern geweest) en ik hem alsnog moest afstaan aan zijn verslaving aan Heineken, was mijn huis niet alleen een keer volledig met de grond gelijk gemaakt en ten dele opgebouwd, ik had ook meer oog gekregen voor de meedogenloosheid van onze overheid. Daarna heb ik wel alle sloten laten vervangen, terwijl ik dankbaar ben voor de tijd dat we samen trachtte te overleven in ons land. Sindsdien heb ik De ParallelKoran geschreven en ervaar dat er mede christenen zijn die dermate verslaafd aan de HRA zijn, dat de hele wereld op de stoep mag komen bivakkeren, zolang zij de top-HRA maar niet kwijtraken.
Hierin kan men totaal wereld gelijkvormig zijn, terwijl men denkt 'gered te zullen worden omdat men ooit de Naam des Heren heeft aangeroepen'. Geldgierigen zullen Zijn koninkrijk nooit bereiken, de politiek ingaan of bij een bankinstelling gaan werken is daarmee spelen met vuur. Vroeger of later ga je je ziel aan de duivel verkopen, uit carriere overwegingen om met de VML (Vrij Metselaar Loge) in zee te willen gaan. Alleen werkelijke bekering, uit daden, kan dan God en mensen overtuigen. Volgens het CDA ben je dan 'een draaikont' en die willen niet eens dat Moslims zich bekeren..laat staan HRA-verslaafden!

Hans Vosgezang

12-09-2015 05:45
https://youtu.be/PnE3cFEehxg

Ben benieuwd naar de reacties op dit filmpje?

Hans Vosgezang

12-09-2015 04:37
The Truth of Muhammed op YouTube

https://youtu.be/TEKJbvxx7JA

Hans Vosgezang

12-09-2015 04:33
Het dode jongetje op het strand is niet alleen verdronken maar vermoord.. en als je wat nader het nieuws op internet bekijkt dan blijkt het dat vluchtelingen eigenlijk gewoon asielzoekers zijn, degene die spontaan als moslim naar de kerk gaan doen dat om niet meer terug te hoeven, want als christen word je vermoord in het land van oorsprong... bovendien als u het boek "The truth about Muhammed" leest van Robert Spencer dan weet u dat wanneer de moslims hier in de meerderheid zijn, en dat gaat rap als ze met tienduizenden tegelijk binnenkomen, dat driekwart van de bevolking het hoofd wordt afgeslagen en het kwart wat overblijft islamiet mag worden, en die dat niet blieven dan hebben ook zij nooit meer hoofdpijn.

Mocht u eventueel deze tekst storend vinden en weg willen halen, bedenk dan ook de gevolgtrekkingen dat duizenden mensen door onwetendheid zullen sterven en u dat op uw geweten draagt. What Would Jesus Do?