#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Roeper: Evolutie

Eén woordje is anders: 'én' staat er nu. Destijds ging het om 'Schepping óf Evolutie'. Eén van de twee. EO en Evangelische Hogeschool (EH) kwamen er onder meer door geloof in het creationisme. Veel wetenschappers, ook christelijke, waren het daarmee niet eens. Nu is hun leer hartelijk welkom bij beide instellingen. Zij krijgen royaal het woord op een door EH en uitgeverij Jongbloed georganiseerd congres (24 september). Jongbloed heeft er belang bij, want er wordt een boek van christelijke evolutionisten Corien Oranje en Cees Dekker gepresenteerd. Kassa dus.

Van rotsvast geloof in het Bijbelse scheppingsverhaal is bij EO en EH niet veel meer over. Voorman Andries Knevel, maar ook anderen bij de ooit evangelische omroep, dragen nu openlijk het evolutionisme uit. Want ja, wetenschap is heilig hè. Moet de Bijbel niet aan knagen. Waarmee men ver verwijderd raakte van de geboorte van die twee instellingen.

Andere tijden, verdedigt EH-directeur Els van Dijk de omslag in het ND. Wat ooit (mede) grond voor de oprichting van haar school was, is nu hooguit een variant in christelijke visie. Zodat de vraag rijst of die oprichting - achteraf bezien - nodig was. De standpunten waartegen toen werd geageerd, zijn nu gemeengoed. Kwestie van evolutie…

Lees hier meer columns van Roper!

Reageren


Jan Damen

20-09-2015 08:29
Dit is verschrikkelijk en getuigt juist van degeneratie, wat wel strookt met de Bijbel/ het Woord van God!

Theo Poot

16-09-2015 11:58
https://m.youtube.com/watch?v=zJI3UwWfbQI&feature=youtu.be

Hoe dom kan de EO en EH zijn !
Zie deze YouTube