#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Mensen

Nederlander kapitein op Mercy Ships

De Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, heeft een nieuwe kapitein. De Nederlander Jan Tuinier heeft het stokje overgenomen van Tim Tretheway, die na ruim 28 jaar afscheid heeft genomen van de organisatie.

Tuinier: “Ik kan nu verder bouwen op de fundering die de vorige kapiteins hebben gelegd, door ervoor te zorgen dat we met de Africa Mercy, in navolging van Jezus, hoop en genezing kunnen blijven brengen aan de allerarmsten in Afrika.”

De kersverse kapitein van ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip werkte twintig jaar geleden voor het eerst met Mercy Ships, toen nog als matroos. Sinds 2005 woont hij aan boord, samen met zijn vrouw en dochter.

De Africa Mercy, met aan boord meer dan 400 vrijwilliger-professionals, is eind augustus voor een tweede keer afgemeerd in Toamasina, Madagaskar. Hier zal tot en met juni 2016 gratis medische hulp en training gegeven worden aan de bevolking, waarvan 70 procent onder de armoedegrens leeft. In de voorgaande werkperiode in Madagaskar werden al 1269 operaties uitgevoerd en kregen ruim zesduizend Malagassiërs een tandartsbehandeling. Tientallen medici ontvingen training en gedurende de komende maanden worden medewerkers van 20 ziekenhuizen in heel Madagaskar getraind om betere gezondheidszorg te kunnen geven.

Foto familie Tuinier.


Reageren