#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Groot Johannes de Heer Koor in oprichting

Omdat het volgend haar 150 jaar geleden is dat Johannes de Heer te Rotterdam werd geboren, hebben vader en zoon Wim en Wibert Magré het ‘Groot Nederlands Johannes de Heer Koor’ opgericht. In januari beginnen de repetities, in acht verschillende regio’s. Er hebben zich al tweehonderd zangers gemeld voor het projectkoor, maar de verwachting is dat er nog honderden bij komen.

Johannes de Heer (1866-1961), evangelist en zakenman, richtte Het Zoeklicht op en stelde een bekend geworden zangbundel samen, die in 1905 voor het eerst uitkwam en waarvan meer dan 30 drukken verschenen.

Woord en daad
Er zullen in tal van plaatsen uitvoeringen worden gegeven door samengestelde koren. Daar worden natuurlijk liederen uit de bundel gezongen, die volgens de Magré’s een ‘tijdloze en diepe boodschap’ in zich dragen. ‘Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor’ steunt een hulpverleningsproject van Woord en Daad in Bangladesh. Het gaat om grootschalige huizenbouw. In combinatie met een lening worden Bengalen aan een woning van goede kwaliteit geholpen. Daarbij worden ze zelf verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen huis en de medefinanciering.

Bengalen krijgen een huis en betalen de lening terug. Het huis is voorzien van sanitair en watervoorziening. Ze krijgen voorlichting over de werkwijze van de hypotheek en hoe ze kunnen werken aan terugbetaling.

Kosten
Wie mee wil zingen in het koor moet overigens wel €59 betalen. Daarvoor krijgt hij drie repetities o.l.v. Wim / Wilbert Magré in de eigen regio, een muziekmap met Nederlandstalige Johannes de Heer liederen, oefenbestanden om thuis alvast te oefenen en concerten in Barneveld, Elburg en Zwijndrecht. Ook wordt een CD opgenomen. De minimum leeftijd om mee te doen is achttien jaar.


Reageren