#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Boek-muziek-film

‘Meer gebed in tongen nodig’

Er wordt tegenwoordig in pinkstergemeenten en charismatische kringen te weinig in tongen gesproken. Dat zegt Bert M. Farias, opwekkingsprediker en leider (en stichter) van Holy Fire Ministies. Hij is auteur van diverse boeken over de Heilige Geest. Farias herinnert er aan dat in bedieningen die volgens hem de wereld hebben veranderd – zoals die van Oral Roberts en Kenneth E. Haging – spreken in tongen essentieel was. En aan de uitspraak van Paulus tegen de Corinthiërs dat hij dat meer dan alle anderen deed. Maar veel moderne gemeenten schijnen afstand van dat gebruik te nemen, constateert hij.

“Er bestaat een opvallend verschil tussen nu en twintig, dertig jaar geleden”, zegt Farias. Volgens hem wordt er zelfs in bidstonden die aan diensten vooraf gaan, niet of nauwelijks in tongen gebeden, terwijl ook het zingen in tongen zelden nog wordt gehoord.  Steeds minder christenen lijken vertrouwd te zijn met de gave, denkt de auteur in het Amerikaanse Charisma News, wat volgens hem schade voor de Gemeente betekent, die kracht en effectiviteit verliest. En dat is precies wat de duivel wil, zegt hij.

Fabias beveelt het boek ‘Tongues: Beyond The Upper Room’ van wijlen Kenneth E. Hagin aan, dat iedere gelovige naar zijn mening zou moeten hebben en waaruit gemeenten lering zouden moeten trekken.
De uitdaging voor elke nieuwe generatie is het licht van de Heilige Geest te zien dat mannen als Hagin hebben gebracht, vindt hij. Maar een nieuwe filosofie op het gebied van bedieningen houdt dat naar zijn smaak tegen. Hij noem dat een groot verlies.

Door gebrek aan bidden in tongen gebeuren er volgens hgem tegenwoordig minder wonderen dan voorheen. De volgende ‘golf’ van Gods Geest is afhankelijk van de gebeden van Gods volk, zegt hij. “Voorgangers die kennis en ervaring hebben op dit gebied moeten meer onderwijzen over de Heilige Geest en gebed en dan demonstraties daarvan geven.” Bidden in tongen is volgens hem nu meer dan ooit nodig.

Reageren


frits

23-09-2015 10:34
Het is waar wat de schrijver aan geeft.
Alle pinkstergemeenten moet weer in tongen gaan spreken. Wat een opwekking zal dat geven.

simon

23-09-2015 07:47
hallo als reaktie zie onderstaande website

http://thelastreformation.com/

vriendelijke groet, simon