#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Imam eist doodstraf Hirsi Ali

Voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD Ayaan Hirsi Ali, al jaren onder bewaking wonend in de VS, verdient volgens een daar door de overheid financieel gesteunde imam de doodstraf. Dat meldt De Telegraaf. De onder gevangenen werkende Egyptisch-Amerikaanse prediker Fouad al-B is overigens niet de eerste islamiet die haar dood wenst. Volgens hem is zij een afvallige moslim.

Hirsi Ali komt binnenkort naar Nederland om haar nieuwe boek ‘Ketters’ te promoten. Zij staat bekend als puur seculier redenerend, maar zei de laatste jaren dat alleen het christelijke geloof de opmars van de islam af kan remmen. Zij citeerde in haar boeken de Bijbel en ziet meer in Jezus als leider dan in Mohammed. De moordenaar van Theo van Gogh, met wie zij de film Submission (over islamitische vrouwenmishandeling) maakte, liet op diens lichaam een doodsbedreiging aan het adres van Ayaan achter.

Zij werd in Somalië geboren en kwam via Saudi-Arabië, Ethiopië, Kenia en Duitsland in Nederland terecht, waar zij een politieke loopbaan volgde. Eerst werkte ze op het partijbureau van de PvdA, maar later stapte ze over naar de VVD en werd parlementariër voor die partij. Er ontstond een rel toen Rita Verdonk, destijds de minister die over het vreemdelingenbeleid ging, haar beschuldigde onder een valse naam het land te zijn binnen gekomen.

Haar nieuwe boek gaat over 'hervorming van de islam tot een religie met gelovigen die kunnen leven met twijfel over de Koran en kritiek op de Profeet verdragen'. Zij vindt dat de Islam een zevende godsdienst uit de zevende eeuw is, die nodig naar het heden moet worden getild. En concessies aan de Islam, zoals men die in het westen tegenkomt, zijn volgens haar onverstandig. Naar haar mening is de Islam allerminst een vredelievende godsdienst.


Reageren