#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Organisaties

Nieuwe leiding SBE Bijbelstand

Richard en Emke de Jager gaan van 1 januari 2016 bij de op publieksbeurzen actieve Stichting tot Bevordering van Evangelisatie (SBE) Jaap en Frouke Noorlander opvolgen. De bedoeling is dat het werk langzamerhand wordt overgedragen.

De laatste 18 jaar gaf Jaap Noorlander, geholpen door zijn vrouw, leiding aan het werk. Maar bij het klimmen der jaren wil hij het graag overdragen. Het bestuur zegt te hebben gebeden voor jongeren. ‘Het besluit van Richard en Emke om dit werk van de Heer voort te zetten, was voor ons een prachtige verrassing’, laat het weten.

De SBE staat met een telkens op basis van een ander thema ingerichte ‘Bijbelstand’ op diverse beurzen, waar vrijwilligers meewerken om bezoekers te woord te staan. Recent stond de Bijbelstand op de 50 Plus beurs, die door 90 duizend mensen werd bezocht.

Emke de Jager werkt al sinds vijf jaar als vrijwilliger mee op de beurzen. Haar man raakte al gauw ook in het werk betrokken. Het paar maakt deel uit van de Vergadering van Gelovigen in Alphen aan de Rijn, de geloofsrichting waartoe ook de Noorlanders behoren en waaruit de SBE voortkwam. Het is de bedoeling dat nu in Alphen, waar het echtpaar De Jager woont, een loods wordt gezocht voor de bouw en inrichting van de stands en het beschikbare materiaal. Tot nu toe gebeurde dat in een werkplaats in Eindhoven.

Jaap Noorlander zal voorlopig nog wel bij het werk betrokken blijven. Richard en Emke de Jager zeggen veel van hem te willen leren over het werken op beurzen ter verspreiding van het Evangelie.


Reageren