#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Zending

Opvolging Johan Smoorenburg in Haïti

Zendeling Johan Smoorenburg (72) in Haïti gaat steeds meer taken overgeven aan Constant Claudymir. Die is aan de uit zijn werk voortgekomen stichting ‘Hart voor Haïti’ verbonden als manager en psycholoog. Er is nu een reorganisatie van het gehele werk daar gaande, meldt Smoorenburg in het blad ‘Zending en Gemeente’.

Na tien jaar op Martinique te hebben gewerkt, doet hij dat nu al weer 33 jaar in Haïti. Hij begon er in 1982 met een kleinschalig project in hoofdstad Port-au-Prince. Er werd een dorp voor kinderen gebouwd (Bon Repos =goede rust), waar nu ruim 150 kinderen wonen, naar school gaan en Christus kunnen leren kennen. Daarnaast zijn er andere takken van het werk. Smoorenburg, die in Haïti zijn eerste vrouw verloor en nu is getrouwd met Wilcie, werd in feite het gezicht van de stichting, beseft hij.

Maar: “Verschillende vrienden en besturen van kerken die ibs steunen, vroegen hoe het verder moest als mij iets zou overkomen en of het werk voortgezet kan worden, ook zonder Johan Smoorenburg. Samen met het bestuur hebben wij daar veel over gesproken en al verschillende voorbereidingen getroffen.”
Samen met zijn beoogde opvolger heeft al hij veel kunnen bereiken, meldt hij. “Wij geloven dat lokale, goed opgeleide mensen het project moeten gaan leiden, samen met het bestuur in Nederland.”

Smoorenburg is overigens niet van plan met pensioen te gaan. “Maar mijn werkzaamheden zullen wel veranderen. In de toekomst wordt ik minder zichtbaar, maar ik blijf aanwezig als adviseur als er moeilijke zaken zijn.” Hij denkt zich meer te gaan toeleggen op schrijven van artikelen, bijhouden van sociale media en de website. En daarnaast spreekbeurten blijven geven in Nederland en scholen bezoeken om ’Hart voor Haïti’ onder de aandacht te brengen.

Reageren


Marjolijn van der Hoeven

27-02-2018 12:18
Ik vind het niet leuk zoals er geregeerd op mijn ex Johan het is blijft de vader van mijn kinderen en mijn beste vriend

De jong

11-02-2018 01:38
Marjo verliet hem, omdat ze een homosexuele relatie aanging, en de bijbel leert, dat je geen huwelijk mag aangaan, als je vrouw nog leeft..
Dus zowel Janny als Wilcie hadden nooot mogen trouwen met hem. Gods wil doen geeft meer vreugde, dan je eigen wil in deze doorzetten.

Paul

04-10-2015 09:07
Er staat in het artikel dat Johan na het verlies van zijn eerste vrouw met Wilcie trouwde, dit is feitelijk onjuist. Hij was eerst getrouwd met Marjo en toen die hem in de steek liet is hij met Janny getrouwd die in 2006 plotseling overleed. Het doet verder niets af aan het verhaal natuurlijk maar Wilcie is zijn derde vrouw!
Hij schrijft hier openhartig over in het jubileumnummervan zijn werk: Hart voor Haítti: http://www.hartvoorhaiti.nl/nieuw.../nieuwsbrief_2012_09.pdf