#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Todd Bentley: 3 Pakistani’s uit dood opgewekt

De niet onomstreden, zwaar getatoeëerde getatoeëerde prediker, Todd Bentley heeft tijdens een groot evangelisch evenement in de VS gezegd onlangs drie mensen in Pakistan uit de dood te hebben doen opstaan. Dat zou zijn gebeurd tijdens zijn campagne daar. Er waren naar zijn zeggen minstens 250.000 mensen in de samenkomst. Bentley zegt in totaal, in de loop der jaren, meer dan 35 mensen uit de dood te hebben zien opstaan.

Bentley vertelde het tijdens de vorige week gehouden grote conferentie ‘Harvest Fest 2015’ in South Carolina (VS), waar hij vrijdag samen met Rick Joyner sprak. Joyner, leider van de Morning Star Ministries, die de conferentie organiseerde, was een sleutelfiguur in Bentley’s herstel na diens scheiding in 2008. Bentley zou soms beschonken op het podium hebben gestaan tijdens diens geruchtmakende campagne Lakeland Revival in Florida in dat jaar. Hij bleek toen ook een buitenechtelijke relatie te hebben met een medewerkster, met die de Canadese evangelist nu is getrouwd. De serie opwekkingsbijeenkomsten werd plotseling afgebroken.

Inmiddels is hij met hulp van Joyner weer aan de slag als prediker en houdt hij grote campagnes. Hij vertelde tijdens ‘Harvest Fest’ ook een jong meisje onder zijn handen te hebben zien genezen van het Down syndroom en recent een man te hebben zien verrijzen, die 48 uur eerder was geëlektrocuteerd, waarbij al zijn organen zouden zijn verwoest. “Ik zou willen dat wij nu een dood lichaam hadden, waarvoor we konden bidden, maar het is er nu niet”, zei hij. “Dat zou een goede illustratie zijn.” Hij vertelde met een ‘opstandingstent voor doden’ te reizen, waarin hij pas overledenen plaatst, zodat hij voor hen kan bidden en zij tot leven komen. De beste resultaten van zijn gebed betreffen volgens hem mensen die pas een paar dagen zijn overleden. Vier dagen zou daarvoor, naar in de praktijk blijkt, de limiet zijn.

Reageren


frits

01-10-2015 09:22
Jezus zegt zelf: Op zieken zullen zij de handen leggen en doden zullen opstaan. Doden opwekken is helemaal niet zo moeilijk. Geloof in Jezus is voor veel mensen al te moeilijk.

Denis

01-10-2015 03:06
Man...man...man wat een onzin. Het moet niet gekker worden. Mensen die hier in trappen zijn wel erg naief.