#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Pastors vragen Trump mildere toon

Veel pinkstermensen hebben Donald Trump, de nogal eigenzinnige Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de VS, dezer dagen de handen opgelegd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst met evangelische leiders, waarvoor men moest worden uitgenodigd. Charismatische evangeliste Paula White was de initiatiefneemster voor de meeting. Sommige pastors drongen er op aan dat Trump de harde toon van zijn toespraken matigt.

De charismatische leiders deden allerlei uitspraken over zijn leven en baden voor hem. Naast White waren onder meer ook megakerkleiders Kenneth en Gloria Copeland, Jentezen Franklin, David Jeremiah, Jan Crouch, Steve Munsey, Jews for Jesus Rabbijn Kirt Schneider, Bishop George Bloomer, Bishop Darrell Scott en Clarence McClendon er.

Copeland bad om veel Goddelijke wijsheid voor Trump en dat de Heer zichzelf in hem zal manifesteren. "Wij danken U en prijzen U voor deze moedige man”, bad hij. Trump haalt voor zijn campagne alles uit de kast om christelijke kiezers mee te krijgen. Hij vertelde onlangs dat zijn favoriete boek de Bijbel is, maar weigerde een favoriet vers te noemen.

Volgens CBN News-verslaggever David Brody sprak hij tijdens de bijeenkomst over zijn christelijke geloof, al gaf hij toe waarschijnlijk niet zoveel in de Bijbel te hebben gelezen als de aanwezige pastors. In de loop van het gesprek vroegen sommige predikers de toon van zijn doorgaans keiharde retoriek af te zwakken.

Trump vertelde de religieuze leiders ook krachtig achter Israël te staan en dat het bestrijden van ISIS een essentieel onderdeel van zijn agenda zal zijn, meldt Brody. Verder kondigde hij aan dat zijn programma herijking van de begroting, terug dringen van de tekorten en belasting hervormingen, zal bevatten.

Reageren


Denis

05-10-2015 10:55
het feit dat die lui zich uberhaupt inlaten met iemand als Trump is veelzeggend.