#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Organisaties

Buitenkerkelijke tieners bereiken door sport

Youth for Christ en Athletes in Action lanceren een nieuw programma voor kerken die het verlangen hebben om jongeren te bereiken met Gods liefde: Rock Sport. Door Rock Sport creëert de kerk een dynamische plek waar jongeren vanuit de kerk en vanuit de buurt met elkaar optrekken. Het programma helpt vrijwilligers om actief te worden voor tieners in hun buurt en hen Gods liefde te leren kennen door samen te sporten.

Werkwijze
Rock Sport bevat 45 programma’s met thema’s als identiteit, teamwork en respect. Vrijwilligers kunnen ervoor kiezen om elke week of elke twee weken te sporten. De groep wordt geleid door de sportcommunityleider, die op zijn beurt leiding geeft aan een aantal sportvrijwilligers. Ruud Bouman, teammanager bij Youth for Christ: “We merken dat er in kerken veel behoefte is aan een product waarmee vrijwilligers op een laagdrempelige manier in contact komen met tieners in hun buurt. Samen sporten is een mooie manier om dat te doen. De eerste stap zetten valt voor veel kerken niet mee. Rock Sport geeft vrijwilligers de juiste tools in handen om te starten en gericht met jongeren te gaan sporten.”

Groei
Om tieners te bereiken, moet je buiten de eigen kerkmuren kijken en letterlijk naar buiten gaan. Door samen te sporten bouw je aan relaties met jongeren en ontstaat een community. In deze vertrouwde groep is er openheid om het geloof te delen en belangrijke thema’s in het leven van tieners te behandelen. Zo groeien ze op lichamelijk, cognitief, sociaal-emotioneel en geestelijk gebied.

Samenwerking
Rock Sport is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Youth for Christ en Athletes in Action. Wouter de Vos, directeur van Athletes in Action: "In Rock Sport vind je de krachten van Youth for Christ en Athletes in Action gebundeld. Het is een prachtig resultaat van onze ambities om samen te gaan voor het grote doel: jongeren bereiken met de liefde van God. Door de ervaringen van zowel Youth for Christ als Athletes in Action samen te smelten komen we tot een unieke combinatie van sport, geloof en tieners. Ik ben er van overtuigd dat het veel kerken gaat helpen in hun missionaire werk."

Product
Wie het maximale uit Rock Sport wil halen, kan een overeenkomst afsluiten met Youth for Christ of Athletes in Action. De kerk en de vrijwilligers krijgen dan intensieve, inhoudelijke begeleiding door coaching én een flinke korting op Rock Sport. Meer informatie is te vinden op yfc.nl/rocksport.


Reageren