#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Buitenland

Obama's predikant noemt Jezus een Palestijn

Jeremiah A. Wright (foto), de voormalige predikant van de Amerikaanse president Barack Obama, heeft tijdens een openbare bijeenkomst de Israëlische regering een 'apartheidsregime' genoemd en verklaard: 'Jezus was een Palestijn'.

Dominee Jeremiah A. Wright (74) was van 1988 tot 2008 predikant van de Trinity United Church of Christ in Chicago, die toen ook werd bezocht door Barack Obama. Die had meerdere malen problemen om een verklaring te geven voor de provocerende preken in die kerk.

In het grote christelijke evenement getiteld 'Justice or Else' zei Wright, dat zowel de Afro-Amerikanen als de Indianen en de Palestijnen hebben geleden onder de 'driekoppige demon van racisme, militarisme en kapitalisme.' In Wrights visie hebben ze allemaal hetzelfde probleem: 'Vandaag wordt gevochten, zoals al in 1948 werd gevochten (...) De Europeanen zijn in het land van de oorspronkelijke bewoners, de Palestijnen, gekomen, en hebben het van hen afgenomen - en houd er rekening mee dat Jezus een Palestijn was.

Zoals Martin Luther King al zei: onrechtvaardigheid waar dan ook op de wereld is een bedreiging voor rechtvaardigheid overal op de wereld. Daarom staan wij naast onze Palestijnse broeders en zusters, aan wie ernstige onrechtvaardigheid is aangedaan in de 20e en 21e eeuw, 'zei Wright verder. Volgens Wright bestaat er 'apartheid in Palestina'. Daarom besloot hij zijn toespraak met een gebed voor de Palestijnen.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)


Reageren