#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Webfish Awards naar Religie en Media

Omdat per 1 januari 2016 de IKON als omroep zal verdwijnen, was het voortbestaan van de Webfish Awards onzeker. Peter Dekker, coördinator productie van de IKON, al sinds jaar en dag de motor achter deze prijs, en Eric van den Berg, voorzitter van de Stichting Religie en Media, hebben de handen ineen geslagen om de Webfish Awards te laten voortbestaan.

Volgens voorzitter Eric van den Berg van Religie en Media werkt het stimuleren van gemeenten, parochies en christelijke organisaties om goed voor de dag te komen op internet goed. Zijn stichting schrijft in 2016 de eerstvolgende verkiezing uit. Het format wordt verder verfijnd er komt een nieuwe verkiezingswebsite. “Daarbij vinden we het van groot belang dat de verkiezing haar interkerkelijke karakter behoudt," meldt hij op de IKON-site.

De Webfish Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan christelijke organisaties en particulieren die uitmunten in het gebruik van nieuwe media. Het doel is een impuls te geven aan doeltreffend gebruik van christelijke websites, apps en toepassingen van sociale media.


Reageren