#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Een familiefilm voor de kerst!

Bent u op zoek naar een film om rond de kerstdagen samen met uw gezin te bekijken? Hier is een idee!

Diep weggeborgen op het Engelse platteland ligt het pittoreske dorp Gladbury. Het verhaal gaat dat de dorpskaar­senmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die een van de kaarsen aanraakt. Degene die deze kaars op kerstavond aansteekt, ontvangt een wonder.

Maar in 1890 lijkt daar een einde aan te komen door de komst van elektriciteit. Als David Richmond, een jonge en vooruitstrevende dominee, in het dorp arriveert, ontdek­ken de dorpsbewoners een nieuwe vorm van wonderen: goede daden doen en vriendelijk zijn voor de ander.

Als David pogingen doet het dorp te moderniseren, vindt hij de oude kaarsenmaker op zijn pad. Deze doet er alles aan de ‘erfenis van de Christmas Candle’ levend te houden. Als de bijzondere kaars op onverklaarbare wijze verdwijnt, beleven de dorpsbewoners een kerstfeest dat ze nooit meer zullen vergeten.

Gebaseerd op een hartverwarmend verhaal van Max Lucado in de stijl van Charles Dickens, met Susan Boyle (Britian’s Got Talent) als een van de dorpsbewoners.


Reageren