#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Kerk

Het einde van een volkskerk

Kennelijk ziet de PKN de toekomst somber in. Het synoderapport Kerk 2025, dat op 1 oktober verscheen, met als ondertitel: Waar een woord is, is een weg, maakt eigenlijk duidelijk dat de PKN geen weg meer ziet. Dat wordt nog een keer bevestigd door Arjan Plaisier, scriba van de PKN, in een interview met het dagblad Trouw. “De rol van de PKN, als volkskerk is verleden tijd. Jaarlijks nemen we afscheid van zo’n 70.000 leden. Het roer moet om. Niet morgen, maar vandaag”.

Maar, als hij dan invulling moet geven aan wat er moet veranderen komt de scriba niet veel verder dan wat algemeenheden: “De kerk moet zich vernieuwen … we moeten stoppen met een vergader- en bestuurscultuur … misschien moeten mensen zich aansluiten bij andere kerken”.

Klik op de video hierboven (Het einde van een volkskerk - zonder vraagteken) om het verslag van de PKN te horen.

Reageren


frits

16-10-2015 10:58
Als de PKN het woord van God zou brengen zoals het in de bijbel staat, zou er direct verandering komen. De kerk ontvangt dan weer de levende God. Terug naar de bekeringsboodschap, Groot dopen en vervulling met de Heilige Geest. Dan komt de Heilige Geest weer in de kerk.
Zou Arjan Plaisier dit de kerk durven te vertellen. Je krijgt dan (Plaisier)