#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Online kiosk christelijke bladen

Er komt met ingang van 1 januari een zogenoemde online christelijke bladenkiosk. Die heet Candle en er doen ongeveer 20 christelijke bladen aan mee. Abonnees betalen €2,95 per maand en krijgen daarvoor maandelijks ruim 70 artikelen uit de christelijke journalistiek via de website of de app.

De bladen die medewerking hebben toegezegd zijn: Beam, Belle, Clink, De Nieuwe Koers, De Oogst, Elisabeth, Gezinsgids, Idea Spektrum (Dui), Israel & de Kerk, Israel Actueel, Israel Today, Jente, Opwekking Magazine, Profetisch Perspectief, Sophie, Thuis, EO Visie, Weet Magazine, Zoeklicht en Zomer.

Projectleider Wijnand Voogdt van Candle verwacht dat er nog zo’n vijf bladen bij komen. “We hebben nog wel een paar namen op ons verlanglijstje. Zo hopen we ook vertaalde artikelen van het Amerikaanse blad Christianity Today te gaan publiceren, maar het overleg over de oceaan wil nog niet zo vlotten.”

Hij denkt dat Candle in een behoefte voorziet. “We hopen iets goed te doen voor lezer én uitgever. De lezer krijgt mooie artikelen uit allerlei bladen, die prettig leesbaar zijn op elk online apparaat, voor een behapbare prijs. Dat is een vorm die echt past bij deze tijd. Voor de uitgevers is Candle een kans om veel mensen te laten zien hoe goed hun blad eigenlijk is en tegelijkertijd een extra inkomstenstroom op te bouwen.”

Voorinschrijven kan nu al: candle.nu. Dat kost € 25. Daarmee zijn ze tot 1 maart 2017 Candle-lid.  www.candle.nu


Reageren