#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Week van de geloofsvervolging

Schouder aan schouder met de vervolgde kerk
Themadienst Jeruzalemkerk Amsterdam, 25 oktober, 9:10 uur, live op NPO 2

De Evangelische Omroep en Open Doors roepen op om schouder aan schouder te staan met de vervolgde kerk in Syrië en Irak. Tijdens de actieweek die gisteren startte besteden verschillende EO-programma’s aandacht aan geloofsvervolging. De speciale kerkdienst op zondag 25 oktober in de Jeruzalemkerk in Amsterdam vormt het slotakkoord van de actieweek en wordt live uitgezonden om 9:10 op NPO 2. Het thema: ‘Schouder aan schouder’.

Directeur van Open Doors Ruud Kraan: “De kerk in Syrië en Irak staat sterk onder druk. Maar tegen alle verdrukking in willen gelovigen daar stand houden. Ze vragen ons om te bidden: voor sterke schouders om het lijden te kunnen dragen.”

EO bestuurder Arjan Lock vult aan: “De kerk in Syrië en Irak heeft te maken met extreme vervolging, maar ondanks dat, is hun geloof vitaal en veerkrachtig. Dat willen we in deze dienst laten zien. We willen de bevolking laten merken dat we ze niet zijn vergeten, en voortdurend voor hen bidden.”

Sprekers
Hoofdspreker tijdens de dienst is pastor Farouk Hammo uit Bagdad, Irak (foto). Hij vertelt uit eigen ervaring wat het betekent om vervolgd te worden. Ook evangelist Jurjen ten Brinke en dominee Bas van der Graaf leveren een bijdrage aan de dienst.

Actieweek
Tijdens de actieweek besteden verschillende redacties van de EO aandacht aan het onderwerp. Zo is Jurjen ten Brinke te gast in de uitzending van Geloof en een Hoop Liefde op vrijdag 23 oktober om 17:10 op NPO 2. Daarnaast zendt het programma Door de Week op NPO Radio 5 dagelijks reportages, studiogesprekken en portretten uit.

Voor een compleet overzicht en meer informatie, ga naar eo.nl/geloofsvervolging.

U bent van harte welkom om de live-kerkdienst bij te wonen op zondag 25 oktober.

Locatie:
Jeruzalemkerk Amsterdam
Jan Maijenstraat 14
1056 SG Amsterdam

Om 08.15 gaan de deuren open. Gelieve vóór 8.45 uur aanwezig te zijn in verband met start van de opnames.


Reageren