#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christelijke media

Apparatuur zender in Egypte geconfisqueerd

De christelijke omroep SAT-7, die zich vooral richt op het Midden Oosten en Noord Amerika, heeft dringend gevraagd om gebed, omdat de Egyptische autoriteiten essentiële apparatuur van haar in beslag hebben genomen bij een aanval op haar studio’s in Cairo.

“Verenig u met ons in gebed, zodat wij onze bediening kunnen voortzetten, gebaseerd op liefde en om ons geliefde land Egypte te dienen”, zegt directeur Farid Samir, die naar verluidt zes uur werd vastgehouden, maar daarna weer in vrijheid is gesteld. Hij is wel beschuldigd van het gebruik van een satelliet Tv-kanaal, zonder daarvoor de benodigde vergunningen te hebben.

SAT-7 ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zegt dat haar Egyptische kantoor alleen producties ontwikkelt en die niet zelf per satelliet uitzendt. Volgens christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging, moesten aanklagers vorige week besluiten of zij de zaak voortzetten of niet.
Volgens advocaten bevat de aanklacht onjuistheden betreffende het bewijs dat de registratie en de vergunningen van SAT-7 niet goed zouden zijn.

SAT-7 zegt dat haar werk behoorlijk wordt verstoord, nu camera’s en computers, die worden gebruikt voor montages, in beslag zijn genomen door het Egyptische Ministerie van Communicatie en Informatie. De druk op de christelijke zender vergroot de internationale zorg over de benarde situatie waarin de christelijke minderheid zich bevindt. Die maakt maar tien procent uit van de tachtig miljoen Egyptenaren.


Reageren