#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Boek-muziek-film

428 miljoen bijbels verspreid

Bijbelorganisaties hebben het afgelopen jaar meer bijbels verspreid dan ooit tevoren, dat deelde de overkoepelende organisatie mee in Swindon (Engeland). Volgens hun informatie werden in 2014 bijna 34 miljoen complete bijbels verspreid of verkocht. Zes procent meer dan in het voorgaande jaar. In 2014 werden 428,2 miljoen bijbels of delen van de bijbel verspreid - een groei van zeven procent.

Brazilië blijft het land met het hoogste aantal verspreiding. De lokale Bijbelorganisatie verkocht en verspreide 7,6 miljoen bijbels en 288,7 miljoen delen van de bijbel. Volgens de Bijbelorganisatie droeg het Wereldkampioenschap voetbal daartoe bij. "Het wereldkampioenschap was een prachtige gelegenheid om het woord van God met de feestvierende fans te delen," zei Rudi Zimmer (São Paulo), directeur van het lokale genootschap.

In Europa en het Midden-Oosten, is in het bijzonder de verspreiding van het Nieuwe Testament gestegen tot 2,8 miljoen. Dat is 23 procent meer dan in 2013. "Deze toename was voornamelijk te danken aan landen waar je het niet zou verwachten, zoals Syrië en de Oekraïne”. Op het Afrikaanse continent blijven Nigeria en Zuid-Afrika de landen met het hoogste aantallen. Daar werden respectievelijk 4,5 miljoen en 1,5 miljoen bijbels verspreid.

De groei in Azië was gemiddeld zes procent. De grootste aantallen bijbels werden verspreid in China, India en de Filippijnen. Aan de koepelorganisatie voor bijbelverspreiding nemen 146 landen deel.

Reageren


Henk

23-10-2015 01:23
Jullie bedoelen de met overkoepelende organisatie de united bible societies oftewel de Bijbelgenootschappen. Waarom noemen jullie dit niet?