#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Gospelmusicus Franklin walgt van actie voor jet

Prediker Creflo Dollar lijkt te hebben afgezien van zijn bedelcampagne voor een nieuwe $65 miljoen kostende privéjet, maar de kritiek onder gelovigen op hem houdt aan. Men vraagt zich af hoe hij heeft kunnen komen tot zijn actie die er toe zou moeten leiden dat 200.000 mensen ieder $300 doneerden. “Het wordt tijd dat wij onze prioriteiten duidelijk maken”, zegt gospelmusicus, koorleider en auteur Kirk Franklin. En die prioriteiten kunnen niet 65 miljoen voor een vliegtuig inhouden, terwijl miljoenen mensen overal in de wereld lijden.

"Als een pastor wil dat mensen voor hem een privévliegtuig kopen, terwijl een zendeling in Somalië kinderen met zweren baadt, is er iets grondig mis”, vindt Franklin. Dollar zei in een videoboodschap het peperdure, luxe toestel nodig te hebben om het evangelie verder over de wereld te verspreiden. Maar door zijn actie zouden intussen veel donateurs hem de rug hebben toegekeerd. Maar volgens projectmanager Rick Hayes zou het geld snel bij elkaar zijn als iedere supporter in de wereld €300 euro gaf.

Maar volgens Franklin is dit zonder enig moreel besef vragen om geld. “Ik ben het ermee eens dat je moraliteit niet in wetten kunt vastleggen, maar je kunt er niet aan voorbij gaan dat mensen verantwoordelijk blijven voor hun daden.”


Reageren