#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Buitenland

Joel Osteen: ‘u bent zwanger van mogelijkheden’

Voorganger Joel Osteen van de megakerk Lakewood Church en bekend tv-prediker, over wie nogal eens wordt gezegd dat hij een welvaartsevangelie predikt, vertelde duizenden bezoekers die vorige week zijn Night of Hope (avond van de hoop) in Boston bezochten dat zij ‘zwanger van mogelijkheden’ zijn en hun dromen niet moeten opgegeven.

Osteen kwam evenals zijn vrouw Victoria en moeder Dolores aan het woord. De laatsten getuigden van overwinning op zware beproevingen en hoe zij zich gezegend voelden.
Dolores vertelde over haar strijd tegen kanker in 1981, toen haar nog twee weken te leven was gegeven. Ondanks alle diagnoses bleef zij naar haar zeggen geloven dat God haar zou genezen. En in plaats van bitter te zijn, koos zij ervoor in de tijd die haar nog restte allen te vergeven die haar pijn hadden gedaan en vergeving te vragen aan degenen die zijn had beschadigd.

Ze schreef ook brieven aan haar kinderen en naar een voorganger over wie zij voor haar gevoel kwaad had gesproken en vroeg hen vergeving voor de keren dat zij hen niet goed had behandeld. “Toen ik dat had gedaan, voelde ik mij innerlijk gezuiverd“, zei Dolores Osteen, die er aan toevoegde nooit haar hoop op God te hebben verloren gedurende haar lange leven. “Wat u ook nodig hebt in uw leven, God geeft het u. Hij houdt niet meer van mij dan van u. Hij houdt van iedereen evenveel. Dus blijf geloven tot de antwoorden komen”, zei ze.

Reageren


Denis

24-10-2015 04:39
dat er nog mensen zijn die deze oplichter niet van mijlen ver herkennen blijft mij verbazen