#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Tientallen miljoenen kerkgeld naar poploopbaan

Medeoprichter en senior pastor Kong Hee van een megakerk in Singapore is, evenals vijf andere leiders ervan, woensdag veroordeeld wegens fraude. Er zijn volgens de rechtbank miljoenen dollars van de gemeente besteed aan de popzangcarrière van de vrouw van de voorganger.

De combinatie van geld, geloof en schandalen leidde de laatste tijd tot veel publieke belangstelling in de stadstaat, waar zulke gevallen de aandacht trekken onder een systeem met weinig tolerantie voor corruptie.

De predikant leidt de City Harvest Church, een van de megakerken in Singapore, die het welvaartsevangelie predikt. De kerken hebben de ambitie Singapore tot een centrum van evangelisch christendom te maken en het geloof wereldwijd te exporteren, meldt Reuters.

Kong Hee werd in 2012 beschuldigd van crimineel misbruik maken van vertrouwen en het vervalsen van rekeningen. De zes leiders van de kerk werden beschuldigd van het investeren van ongeveer 37 miljoen dollar in fondsen voor de carrière van de vrouw van de pastor, Ho Yeow Sun. “Zij wisten dat zij oneerlijk bezig waren:”, zei de rechter.

De vrouw richt zich op de Mandarin pop markt en heeft diverse platen gelanceerd, waaronder ‘Embrace’, uitgebracht door Warner Music Taiwan. Een video van de Engelstalige single ‘China Wine’ toont haar intiem dansend met rapper Wyclef Jean, wat tot de kritiek leidde dat zij de roeping tot christelijke pastor had verlaten.

Reageren


Denis

26-10-2015 09:13
hopelijk worden mensen wakker en verlaten ze kerken zoals deze die bemand worden door oplichters en zakkenkloppers. het welvaartsevangelie is sowieso oplichterij. https://youtu.be/tJ-ra7qQfiY