#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Christelijke media

Groter bereik TWR in Kenia

Het uitzendbereik van Trans World Radio (TWR) is in Marsabit, Kenia, vorige maand sterk vergroot. Door het plaatsen van een 30 meter hoge antennemast kunnen aanzienlijk meer mensen het Evangelie via de radio horen.

Een medewerker van World Vision is een betrokken luisteraar. “Radio is een geweldig middel om de massa te bereiken”, zegt hij. “Er zijn veel moslims die meer willen horen over het christelijke geloof. Zij willen leven zoals de christenen, ook al durven ze er lang niet altijd voor uit te komen.”

In de landelijke gebieden van Kenia wonen zo’n 42 etnische stammen, waarvan velen nog nooit gehoord hebben van Jezus Christus. Ten opzichte van de rest van het land liggen die gebieden ver achter in ontwikkeling. De mensen hebben te maken met armoede, ondervoeding, geweld en slechte medische zorg.

Eigen taal
In 2006 kreeg TWR Kenia, na tien jaar wachten, toestemming van de regering om zeven FM zenders te bouwen in Voi, Garissa, Lamu, Mandera, Marsabit, Waijir en Lodwar. Voor TWR strategische plaatsen omdat juist daar veel etnische groepen wonen die nog nooit van Jezus Christus hebben gehoord. Na jaren van plannen en bouwen, onder veelal primitieve omstandigheden, wordt nu in Voi, Lodwar, Garissa, Lamu en Marsabit live vanuit de studio het Evangelie gebracht aan de lokale bevolking in hun eigen taal.

FM zenders
FM zenders zijn goed te ontvangen. Een andere voordeel is dat de studio in het zelfde gebied staat waar de luisteraars zijn. Dit maakt direct contact met de lokale bevolking en kerken gemakkelijk. De naam van het TWR Kenia FM netwerk is Sifa FM. Er wordt samengewerkt met andere zendingsorganisaties, kerken en lokale christenen. De programma’s gaan o.a. over christen zijn in het dagelijks leven, doelgerichte programma’s voor jongeren en vrouwen, adviezen op het gebied van Aids en andere gezondheidszaken en Bijbelstudieprogramma’s zoals 'De Bijbel door'.

Onder de naam Sifa FM zendt het TWR Kenia FM netwerk wekelijks meer dan 60 uur christelijke programma’s uit. De organisatie wil doorgaan met bouwen van zenders. De kosten van een zendmast bedragen € 15.000, een eenvoudige studio kost € 3.400 en een programma van tien minute € 20.


Reageren