#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Kerk van Kong Hee wil in hoger beroep

De van misbruik van kerkgelden beschuldigde voorganger (en medeoprichter) Kong Hee en vijf andere leiders van de megakerk City Harvest Church in Singapore zeggen te geloven dat, hoe ook het vonnis zal luiden, God die ten goede zal gebruiken (Zie ook het bericht van gisteren).

De zes worden ervan beschuldigd $ 37 miljoen van de kerk te hebben gebruikt voor het steunen van de loopbaan van Kong Hee’s vrouw als popzangeres. Maar volgens de 17.000 leden tellende gemeente wilde het echtpaar het Evangelie door muziek in de popcultuur en jongeren tot Jezus brengen.

Na twee jaar vooronderzoek en een drie jaar durend proces, een van de langste ooit in Singapore, kwam vorige week de beschuldiging. De rechter doet op 20 november uitspraak. De kerk zegt nu de gerechtelijke documenten te bestuderen en zich juridisch te laten adviseren over een hoger beroep.

Volgens de kerk zijn de laatste jaren moeilijk geweest voor de zes verdachten, hun gezinnen en heel de gemeente. “Maar ondanks de uitdagingen heeft de City Harvest Church een onwankelbare roeping van God.“

Volgens een vriend van het voorgangerspaar zijn Kong Hee en zijn vrouw eerlijke en betrouwbare christenen. “Honderdduizenden Chinese jongeren kwamen door hun werk het koninkrijk van Jezus binnen”, zegt er een.

Toen het proces begon, trad een nieuw bestuur aan. Dat zegt dat de gemeente alleen maar sterker, zuiverder en volwassener is geworden. De rechtbank is van oordeel dat kerkgeld onder meer werd gebruikt voor tournees van de zangeres.

De verdediging voert aan dat geen van de zes persoonlijk rijker is geworden in financiële zin. Ook zou de kerk er in feite niet armer door zijn geworden, omdat het geld in winstgevende beleggingen is geïnvesteerd, onder toezicht van accountants.


Reageren