#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Opinie

Graham: haat tegen Christus neemt toe

Het wordt alleen maar erger met de haat tegen christenen, zowel in ‘God’s own country’ Amerika als elders in de wereld, bijvoorbeeld in het Midden- Oosten. Dat constateert Franklin Graham, zoon van Billy Graham en leider van de Billy Graham Evangelistic Association.

Hij herinnert aan de recente moordpartij op een school in Oregon, waar tien mensen – inclusief de dader – werden dood geschoten en negen anderen zwaar gewond. Volgens een van de overlevenden vroeg de schutter de leerlingen op te staan als zij christen waren en kondigde aan dat degenen die opstonden binnen een seconde God zouden zien.

Overal in het land heeft de haat tegen christenen een alarmerende omvang bereikt, zegt Graham. Degenen die Bijbels denken over het huwelijk, die vast willen houden aan het belijden van Christus als enige Weg tot behoud zijn volgens hem onderwerp van breed gedragen belachelijkheid en verdrukking geworden. “Een bakkerspaar in Oregon dat weigerde een bruidstaart te bakken voor een lesbisch bruidspaar is veroordeeld en kreeg een enorm hoge boete wegens vasthouden aan hun geloof.” Een bloemist in Washington die weigerde een boeket te leveren voor homohuwelijk overkwam hetzelfde. En een ambtenaar in Kentucky moest naar de gevangenis omdat zij weigerde homohuwelijken te voltrekken.

Homokleuren
“De intolerantie en haat jegens volgelingen van Christus hebben een niveau bereikt dat ik nooit voor mogelijk had gehouden”, verzucht Graham. “Wie had ooit gedacht dat de president van de VS het Witte Huis in het licht zou zetten met de kleuren van de homoseksuele regenboog, daarmee een ongerechtigheid uitstralend die de Bijbel een gruwel noemt? Wie heeft ooit kunnen denken dat hier, in ons land, er minder empathie voor het christelijke dan voor enig ander geloof zou zijn? Dat God vrezende mensen die opstaan voor hun Bijbelse geloof dwepers worden genoemd en belasterd, terwijl degenen die christenen treiteren en bespotten bijval en applaus krijgen?”

Abedini
Overal in de wereld staan christenen nu bloot aan vervolging en verdrukking, zegt hij. En gelovigen uit het Midden-Oosten vluchten. Graham wijst er ook op dat de Amerikaanse pastor Saeed Abedini al meer dan drie jaar vast zit in een beruchte Iraanse gevangenis, omdat hij weigert zijn geloof in Christus op te geven. Verbazingwekkend is het trouwens allemaal niet, constateert hij. Al duizenden jaren zijn christenen doelwit van haters van God. “Martelaarschap is lang de krachtige erfenis van christenen geweest die door de eeuwen heen weigerden te buigen voor valse goden en Goddeloze tirannen. Jezus Zelf zei: ‘Als de wereld u haat, weet dat die Mij eerder haatte. Een dienstknecht is niet meer dan zijn heer. Zij vervolgden Mij, zij zullen u vervolgen’ (Johannes 15:18, 20).”

Graham maakt zich zorgen over de toenemende haat jegens de naam van Jezus Christus. Zijn volgelingen zullen in de komende jaren alleen maar meer kwaad in een verziekte cultuur ervaren, zegt hij.


Reageren