#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Dit is de Dag Reportage: Gods Guns

Zaterdag 31 oktober, 21:15 uur, NPO 2

“Christenen moeten zich bewapenen” zegt dominee Pagano. In zijn linker zak een Bijbel in zijn rechterzak een pistool. Bij de recente schietpartij in Oregon waren alle slachtoffers christenen. Het verdriet werd verwerkt in de kerk, met een stille tocht maar ook op een andere manier. Jezelf bewapenen. Er is nu zelfs een christelijk wapen op de markt, de Crusader. Met kruis en bijbeltekst.

Een, in onze ogen, bizarre vermenging van het geloof in God en vertrouwen in vuurwapens. Dit is de Dag is bij een kerkdienst in Kentucky, het hart van de Amerikaanse Biblebelt, waar met een loterij wapens konden worden gewonnen. Negen stuks, zeven voor volwassenen en twee voor kinderen. Voor voorganger Chuck McAllister de normaalste zaak van de wereld. Wapens en christenen zijn geen tegenstelling, ze versterken elkaar juist.

Ook in de presidentscampagne is het een groot thema. Waar de één oproept tot strengere regelgeving om schietpartijen te voorkomen, roept de stem van het conservatieve christelijke Zuiden, Donald Trump, juist om meer wapens. In Charleston, South Carolina, wordt Nadine Collier bezocht. Haar moeder werd in juni in een kerk, samen met acht anderen, neergeschoten. Nu zet ze zich in voor het beperken van wapens. "Ik ben niet tegen geweren, maar je kunt hier op elke straathoek een semiautomatisch wapen kopen. Zo is het nooit bedoeld”.

“If you show me Jihad, I will raise you a Crusade” (vrij vertaald: Toon mij de Jihad en ik zal met een Kruistocht antwoorden), zeggen ze bij Spike's Tactical in Noord Florida. In de fabriek worden de Crusaders met de hand in elkaar gezet en wordt de bijbeltekst erin gegraveerd. Het is om je te verdedigen tegen de moslims. “Een moslim zal dit wapen niet aanraken vanwege de bijbeltekst, en kan er dus geen christenen mee vermoorden” zegt medewerker John Dowhy. En er is een markt voor. Binnen een paar weken zijn er al duizenden Crusaders verkocht voor 1500 dollar per stuk. Maar hoe valt de vredelievende boodschap van de Bijbel te combineren met het heilige geloof in wapens?

Reageren


Hans

01-11-2015 07:58
Het Woord kennen ze wél, echter alleen de onvervalschte melk en niet de honig... oftewel ze zijn gelijk de Corinthiërs, vleselijk. Toen Malchus gelijk aan Niki Lauda en Vincent van Gogh werd was het de Here Jezus Die Cefas tot de orde riep, met: .... vult u maar in, ge weet het vast wel?! :-P

bijwoner

29-10-2015 09:46
Het 2 Amendement op de Amerikaanse grondwet, regelt dat de burger zelf het recht heeft 'eigen huis en haard met wapens' te verdedigen. Een pistool met een 9 mm kogel, heeft een vrije uitloop van 1.400 m.
Wanneer er bij iedereen minimaal 1 vuurwapen in huis is, en men in rijtjeshuizen woont, is er per strekkende 7 m gevel de kans om getroffen de worden door 1 van de 200 buren, die ook minimaal 1 pistool in huis hebben en deze ook afvuren.
Onlangs bestond de dollar 180 jaar en zo kort bestaan de USA ook. Die grondwetsbepaling had van doen met de pionierstijd, toen de Amerikanen nog niet allee indianen uitgeroeid hadden om hun weidegrond in bezit te nemen. Nu in 180 jaar tijd dat 2e amendement maar niet geschrapt wordt wegens weerstand uit de wapenindustrie, zitten de Amerikanen opgescheept met jaarlijks 30.000 burgerdoden t.g.v. vuurwapens 'achter de voordeur'. Naast de burgerdoden zijn er 10x zoveel invaliden die er jaarlijks bijkomen en 100 zoveel ziekenhuis opnames- waartegen men vaak niet verzekerd is en dan om de nota's te kunnen betalen soms eigen huis en bezittingen moet verkopen ook.

Wie dan een universitaire theologie opleiding gedaan heeft en toch dit soort uitspraken doet, laat zien dat het vermogen veel zaken te onthouden niets zegt over de opgedane wijsheid. Daarnaast bewijst men door op menselijke wapens te vertrouwen, dat het persoonlijke geloof in de levende God kleiner is dan de omvang van het eigen spaargeld. Geldzucht is dan ook de wortel van alle kwaad, volgens De Bijbel.

Denis

29-10-2015 10:29
die lui zijn helemaal van God los