#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Kerstfeest op de Dam

Voor het vijfde jaar op rij is de Dam het toneel voor het jaarlijkse kerstevenement ‘Kerstfeest op de Dam’. René van Kooten, Ruth Jacott, Leonie Meijer en Tim Douwsma zijn de artiesten die dit jaar swingen in het EO-muziekspektakel. Ze vertolken het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen. Daarnaast laten zij hun hart spreken door ieder een project van het Leger des Heils te bezoeken. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, die door de artiesten worden vertaald in een lied op de Dam. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond.

Kerstverhaal tot leven
René van Kooten, Ruth Jacott, Leonie Meijer en Tim Douwsma brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band en het publiek de artiesten daarbij. Tussen de optredens door lezen Amsterdammers vanaf verschillende locaties in Amsterdam het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Evenement en tv-uitzending
‘Kerstfeest op de Dam’ is donderdagavond 24 december om 21.20 uur bij de EO te zien op NPO 1. Op donderdag 17 december wordt de tv-uitzending vanaf 20.00 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand aan de opnames is er vanaf 19.15 uur een swingende sing-along. Iedereen is van harte welkom om de sing-along en de opnames bij te wonen!

Sing-along: donderdag 17 december, 19.15 uur, de Dam in Amsterdam
Tv-opname: donderdag 17 december, 20.00 uur, de Dam in Amsterdam
Herhaling: vrijdag 25 december om 10.25 uur op NPO 1

Reageren


Corrie

01-11-2015 08:49
Heel het land zal weer getuige zijn van de Blijde Boodschap die vertelt van Yeshua, die Zijn Leven gaf om de wereld te verzoenen met de Allerhoogste God. Wat een wonder van Genade dat dat nog kan in Nederland. Moge velen tot de erkentenis der waarheid komen.