#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Al 550 zangers voor Johannes de Heer koor

Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat Johannes de Heer in Rotterdam werd geboren. Ter gelegenheid daarvan richten vader en zoon Wim en Wilbert Magré (foto) het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor op. Inmiddels zijn er al meer dan 550 aanmeldingen binnengekomen! Vader en zoon Magré zeggen: “zo veel aanmeldingen hadden we alleen maar van kunnen dromen. ‘Helaas’ moeten we de aanmeldingen bij 600 stopzetten omdat we de koorleden anders niet meer kwijt raken met de concerten’.

Johannes de Heer (1866-1961) was een bekende evangelist en oprichter van Het Zoeklicht. Zijn zangbundel, die in 1905 voor het eerst uitkwam en waarvan meer dan dertig drukken verschenen, is nog altijd populair. Volgens de Magré’s zijn de liederen van Johannes de Heer “alom geliefd” en vertolken ze “een tijdloze, diepe boodschap.”

De musici uit Elburg gaan vanaf januari 2016 op acht locaties in het land repeteren (Doornspijk, Drachten, Goes, Nijverdal, Oud-Beijerland, Renswoude, Alblasserdam en Woerden), waarna het groot samengesteld koor in april en mei vier prachtige concerten geeft in Gouda, Apeldoorn, Kampen en in het Concertgebouw De Doelen in Rotterdam. De uitgevoerde liederen en psalmen worden ook uitgebracht op cd. Op het programma staan bekende en geliefde werken van Johannes de Heer.

Meer informatie en aanmelden via: www.johannesdeheerkoor.nl of 06-23503464.

Reageren


Hans

01-11-2015 07:35
Mopper, mopper... niet eens in Noord-Holland?