#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Israël

Demonstratie: Abbas leer je kinderen vrede

Meer dan 400 mensen verzamelden zich vanochtend voor het Tweede Kamer-gebouw om hun solidariteit met Israël te tonen. President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit is op bezoek in Nederland voor ontmoetingen en diners met onder meer premier Rutte, koning Willem-Alexander, diverse ministers en Parlementsleden.

"Onbegrijpelijk", vindt Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël. "Het is een gotspe dat Abbas, die zijn bevolking stimuleert en goedkeuring geeft aan het ombrengen van Joden, nu met alle égards wordt ontvangen door de Nederlandse regering". Samen met het CIDI riep Christenen voor Israël haar achterban op om een statement te maken tegen het warme onthaal van Abbas.

De Tweede Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (CU), deelden hun verontwaardiging tijdens de manifestatie op het Plein, evenals Rabbijn Evers en Opperrabbijn Jacobs. De ambassadeur van Israël, zijne excellentie Haim Divon bedankte alle aanwezigen voor hun komst uit alle delen van het land. Hij bedankte voor de niet aflatende steun van de Nederlandse vrienden van Israël.

Hanna Luden, directeur CIDI, riep Abbas op: "houd op met het verheerlijken van terreurdaden, denk aan de ouders, gun uw volk een vredige toekomst! Terrorisme heeft geen toekomst, alleen overleg kan toekomst bieden voor uw volk".

Voorzitter Dick Schutte van Christenen voor Israël vroeg zich af of het nog erger kan in Nederland, nu terreurverheerlijker Abbas als een vorst wordt ontvangen: "Moeten we nou echt de rode loper uitrollen voor een leider die een Palestina zonder Joden wil en stelselmatig propageert dat Joden in Israël vermoord moeten worden?"

Schutte signaleert verder een toenemende sfeer van haat rond Israël en Joden in Nederland. Hij deed daarom een krachtig appèl op christenen, om de noodklok te luiden in hun eigen kerk: "Staan we opnieuw zwijgend aan de kant en is er over tien jaar opnieuw geen plek voor Joden in Nederland om te wonen?" Het antwoord van Schutte zelf is duidelijk: We bidden voor vrede in Jeruzalem. Vandaag en morgen mogen het Joodse volk en Israël op ons rekenen!"

Reageren


Golda Meir

01-11-2015 07:43
“We can forgive the Arabs for killing our children. We cannot forgive them for forcing us to kill their children. We will only have peace with the Arabs when they love their children more than they hate us.”