#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Mensen

Duurt Vonck nu officieel directeur Agapè

Tijdens de jaarlijkse medewerkersconferentie is de vrijgemaakt gereformeerde ds. Duurt Vonck zaterdagavond (31 oktober 2015) bevestigd als directeur bij Agapè. In aanwezigheid van zijn familie en andere betrokkenen werd hij ingezegend. Hiermee werd zijn aantreden officieel. Hij volgt Mark de Boer op.

Vonck, die jeugdpredikant in Houten was sinds 2010, krijgt de dagelijkse leiding over Agapè, een organisatie op het gebied van evangelisatie met ruim 80 medewerkers. Duurt zegt zich minder meer te gaan richten op het verbinden van Agapè en de kerk. Helemaal nieuw is Agapè niet voor hem, want in 2003 en 2004 was hij betrokken bij Athletes in Action, onderdeel ervan. In Houten werkt zijn gemeente ‘Het Kruispunt’ daarmee samen om jongeren te bereiken.

Hij zei zaterdag een grote en mooie uitdaging te zien in zijn nieuwe functie, maar ook veel potentie in de verschillende onderdelen van Agapè. "Er zijn zoveel mogelijkheden om Jezus bekend te maken. Als ik zie wat er al gebeurt, word ik erg enthousiast en denk ik: wat bijzonder dat ik hieraan kan bijdragen. Ik zie ernaar uit hierin een rol te spelen."
  
Agapè is een beweging van christenen die mensen uitdaagt om te geloven, te groeien en te gaan. Geloven in de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, groeien in geloof en gaan om Jezus zichtbaar te maken, zegt de organisatie als taak te zien. “Zodat iedereen in Nederland iemand kent die Jezus volgt.” Agapè bestaat uit vijf bewegingen: Athletes in Action, IkzoekGod.nl, StudentLife, FamilyLife en DESIGNjeleven. Ooit was Agapè de bakermat van Uitdaging.


Reageren