#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Christenvervolging

Groepsverkrachting christen vrouw Pakistan

De Pakistaanse organisatie Legal Evangelical Association Development (LEAD) heeft de autoriteiten gevraagd de groepsverkrachting door moslims van een doofstomme getrouwde christelijke vrouw te onderzoeken. Twee verdachten werden eerder in een dergelijke zaak vrijgesproken. LEAD-directeur Sardar Mushtaq Gill vertelde christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging, een familielid van de vrouw te hebben ontmoet.

Muhammad Umar, een van de verdachten, werd gearresteerd, maar twee anderen slaagden er in te ontsnappen na de volgens Gill hartverscheurende gebeurtenis. Christelijke vrouwen worden overal in Pakistan vaak seksueel misbruikt door groepen moslims, zeggen activisten voor mensenrechten.

Vorig jaar verkrachtten twee moslimmannen twee christen zusters, een zaak die alom in het nieuws kwam, omdat een ooggetuige naar verluidt door islamieten werd gedwongen niet te getuigen, waardoor rechtsvervolging op niets uitliep.

Christenen zeggen dat de twee tienermeisjes van een toilet onder bedreiging met een vuurwapen werden ontvoerd. Een van de meisjes werd geslagen, omdat zij protesteerde. De twee mannen, Muhammad Shahbaz en Muhammad Azeem, namen hen mee naar een huis, waar zij de gehele nacht werden verkracht. Een getuige veranderde onder bedreiging zijn verklaring, zei de vader van de meisjes.

Op 15 oktober sprak de rechtbank de verdachten vrij. Volgens Gill slaagt de politie er bij dergelijke zaken doorgaans niet in op te treden of kiest die de kant van de verkrachters. Hij zegt dat verscheidene christen vrouwen en kinderen in Pakistan in stilte lijden na een verkrachting en hun ervaringen nooit aan de oppervlakte komen. Zelf kreeg hij diverse doosbedreigingen en overleefde hij aanvallen.


Reageren