#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Waarom zijn Palestijnse christenen tegen Israël?

Ik ben een Palestijns christen en ik woon in de gebieden waar de Palestijnse Autoriteit regeert. De afgelopen jaren heb ik op diverse plaatsen in de Palestijnse gebieden veel evangelische samenkomsten bijgewoond. Te vaak hoorde ik in deze samenkomsten de boodschap, dat Israël Palestijnen altijd slecht behandelt.

Enkele christelijke leiders gaan zelfs zover, dat zij beweren dat de Israëlische ongerechtigheid zou zijn begonnen in 1948 met de geboorte van de staat Israël en het verdrijven van de Palestijnen uit hun land.

Uit discussies van Palestijnen onderling valt op te maken, dat deze mening door de meeste Palestijnen wordt gedeeld. Voor veel gelovigen in de Palestijnse kerken zijn de centrale thema’s: het land, de bezetting en het onrecht van Israëlische zijde.

Ik vraag mij af waarom Palestijnse christenen zo gefocust zijn op deze onderwerpen, terwijl ze toch volgelingen van Jezus zijn. Daarom de vraag: waren deze thema’s voor Jezus ook zo belangrijk? Is een dergelijke houding in overeenstemming met het evangelie? Het antwoord dat ik na het bestuderen van de Bijbel vond, is toch duidelijk: ‘nee’.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Reageren


Ruud

04-11-2015 06:45
Bovenstaande reacties geven aan dat aangaande Palestijnen en Palestijnse christenen kennelijk "the sky the limit" is. Ten eerste zegt de wijze waarop Yassir Arafat begraven is helemaal niets over of Palestijnse christenen wel of geen gelijk hebben, ten tweede is het een walgelijk idee om Palestijnse christenen op een lijn te zetten met nazi's zoals Kees Kant met zijn boek meent te moeten doen. Zie ook de reacties op dat boek onderaan de artikelen op http://uitdaging.nl/1046-recensie-van-eisenach-naar-betlehem en http://uitdaging.nl/557-palestijnse-christenen-contra-jodendom. Daar staan heel goede opmerkingen tussen.

gerritallah

03-11-2015 10:46
Het predicaat christelijk is snel verkregen, er zijn zelfs afgestudeerde dominees die tijdens de vervulling van hun ambt het zicht op de levende God geheel kwijt raken. Wat mij frappeerde inzake de Palestijnse kwestie, is hoe de levende God omging met wijlen Yassar Arafat, jarenlang het boegbeeld van de Palestijnse zaak. In De ParallelKoran kwam ik deze week de voetnoot tegen, dat zijn begrafenis een profetie uit het OT in vervulling deed gaan: hij kreeg een begrafenis zoals dat een dode hond ten deel valt. We hebben dat indertijd live op TV kunnen volgen, bij zijn uitvaart ontstond er net buiten Jericho (dacht ik) een vorm van paniek, waardoor men hardlopend met zijn lichaam naar buiten rende en het lichaam in de verwarring inderhaast in de kuil gooide en daar vervolgens razendsnel aarde op ging scheppen. Deze Yassar bleek tijdens zijn leven de Islamitische mythe aan te hangen, dat je bij begraven een forse som geld moet inpakken , zodat men zich bij Allah in het dodenrijk een weg vrij kan kopen. Vanwege dat gebruik worden er zelden grafstenen geplaatst na de begrafenis, zodat eventuele grafrovers niet op het idee komen daar te gaan graven. Yassar Arafat bleek verantwoordelijk te zijn voor het niet op de bestemming raken van $2 miljard , gelden die vanuit de VN en EU aan de Palestijnse bevolking geschonken waren.
Sinds 2007 zijn er weer ettelijke miljarden $ afgeschoven voor 'de Palestijnse zaak' want de hele wereld is er zeker van: ze leven gehersenspoeld en hebben beter onderwijs nodig. Toch staat de buitenwereld Israel niet toe zelf schoolboeken aan te leveren, zodat de voedingsbodem van de haat ingeperkt wordt. En keer op keer blijkt dat de EU schoolgelden misbruikt te zijn voor haatzaaiende geschiedenis en aardrijkskunde boeken, die Palestijnse kinderen in de underdog positie zetten zonder enige kans op zelfverheffing.

Denisd

03-11-2015 01:32
Wie een antwoord zoekt op deze vraag moet het in 2015 uitgegeven boek 'Van Eisenach naar Betlehem' eens lezen van Ds. Kees Kant uitgegeven door uitgeverij Toetssteen

http://toetssteen-boeken.nl/de-struikelstenen-van-heidelberg-2/van-eisenach-naar-betlehem/