#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

ETS-studiedag over basisprincipes in het pastoraat

Zaterdag 14 november organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over het thema ‘Basisprincipes in het pastoraat’ met als sprekers drs. Henriëtte van Nes en Hermineke Vonk, BTh (foto's).

Deze praktijkgerichte studiedag onderwijst over vaardigheden en principes die gebruikt worden bij pastoraat. Een belangrijk hulpmiddel in het pastoraat is natuurlijk de manier waarop personen met elkaar omgaan en praten. Woorden kunnen zegen verspreiden, maar ook een hoop kapot maken. Daarom is het belangrijk om te weten hoe, wat en wanneer je iets zegt. In de ochtend gaat het onderwijs dan ook over diverse gesprekstechnieken.

In het middagdeel is er aandacht voor de relatie tussen mensen en de relatie met God in het licht van pastoraat. In de onderlinge relaties spelen grenzen een belangrijke rol. Wat is mijn terrein en wat is jouw terrein, wat is mijn verantwoordelijkheid en wat is jouw verantwoordelijkheid? In de relatie met God komt de schijnwerper te liggen op het gebed. Hoe kunnen wij op goede wijze voor elkaar bidden?

ETS-studiedagen
De studiedag over ‘Basisprincipes in het pastoraat’ is de eerste van drie praktijkgerichte studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘Pastoraat in de kerk’ worden georganiseerd. Op zaterdag 2 april 2016 zijn drs. Henriëtte van Nes en Hermineke Vonk, BTh de sprekers op de studiedag over ‘Thema’s in het pastoraat’. De derde studiedag is op zaterdag 11 juni 2015 en gaat over ‘Pastoraat aan speciale groepen’ met als sprekers Barbera van de Giessen en Eline Lindeboom.

De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedagen vinden van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 15,00. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.

Zie voor meer informatie: www.evangelisch-college.nl/ETS-studiedagen.html.


Reageren