#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Leiding geven

Doen of niet doen?

To do or not to do, that is the question!

===========================================================
De studies leiding geven worden iedere ZATERDAG op de site geplaatst en zijn onderverdeeld in de hoofdgroepen: de leider, de organisatie en de mensen. Afwisselend komen onderwerpen uit deze drie hoofdgroepen aan de orde. Klik op 'Praktisch' om een overzicht te zien van studies die aan de orde komen.
=================================================================

DE LEIDER

Als een variant op Shakespeare zouden wij kunnen zeggen: “To do or not to do, that is the question”.

Allemaal worstelen wij van tijd tot tijd met bovenstaande vraag. Klik hier om een eenvoudig schema te zien dat u veel tijd kan besparen. Drie vragen die u zichzelf kunt stellen bij iedere belangrijke taak die op uw bureau belandt.

Bottom-line: Niet alles moet vandaag door mij gedaan worden.

==============================================================

Er wordt meer tijd verknoeid met werken dan met niets doen.
Jean de Boisson

Reageren


Jakob

08-06-2019 10:08
Leiderschap in kerk of bedrijf. Of maakt dat geen verschil? Zichzelf als christelijk beschouwend Nederland wordt al jaren overspoeld met leiderschapscursussen, bijhorende methodes en conferenties. De gedachte leeft zelfs dat er weer apostelen zouden zijn...Sokkels worden neergezet waarop zgn 'mannen Gods' worden neergezet.Waar ze geregeld ook weer afdonderen omdat ze zich niet kunnen gedragen....Merkwaardig genoeg zegt de Bijbel er niet zo heel veel over. Die spreekt meer over lijden,met lange ij dus. Het wordt hoog tijd dat het Hogepriesteeschap van Christus meer voor het voetlicht komt zodat zgn ' leiderschap" tot gezonde proporties wordt teruggebracht. Het priesterschap van alle gelovigen.
.Bovendien;zei de enige echte Leider al: Een is jullie Meester, en jullie zijn allen broeders.....

Redactie Uitdaging

23-06-2016 02:55
Gerrit, je haalt dingen door elkaar. Het gaat in het voorbeeld dat je aanhaalt niet om dit overzicht, maar om het maken van een 'to do list'.

Gerrit

23-06-2016 12:04
Mooi schema, komt me bekend voor. Dat heeft ooit in Readers Digest , Het Beste gestaan, met daarbij het verhaal hoe een zakenman tot geloof kwam. Die man had een eigen bedrijf en installeerde daarin een ideeënbus. Als er een idee binnen kwam dat haalbaar en uitvoerbaar was, werd er zonder mankeren de besparing van 1 maand aan de bedenker uitgekeerd.
Alleen maakte deze man kennis met een evangelist, die niet alleen geweldig nieuws voor hem had, maar wegens zijn argumentatie 'dat hij een tijd om te bidden of De Bijbel te lezen' de man ook een gesloten envelop gaf met dit idee erin. Lang verhaal kort: de man veranderde radicaal van leidinggeven, de rendementen van zijn bedrijf schoten naar boven en de evangelist kreeg een cheque van $10.000 toegestuurd.
Feitelijk zou dit schema bij alle bedrijven moeten worden ingevoerd, die onder werktijd eigen mensen via internet laten werken. Veel bedrijven willen echter klaarblijkelijk geen winst maken, omdat men de concurrentie vreest en daarom in 'eigen kracht het internet nodig hebben' ?