#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Israël

Israël wil de boycotters zelf gaan boycotten

Foto Miriam Alster: Oproep in Bethlehem tot het boycotten van Israël.

'Israëlische consumenten moeten zelf de mogelijkheid hebben om te kiezen of zij producten willen kopen uit landen die Israëlische producten boycotten,' aldus het voorstel van Miki Zohar, Knessetlid van regeringspartij Likoed. Daarom wil hij een wetsontwerp indienen dat Israël toestaat producten te labelen uit landen die Israëlische producten uit Judea en Samaria labelen, zoals de Europese Unie eist.

'Daardoor kan men producten herkennen die uit landen komen, die Israëlische producten uit Judea en Samaria en de Golanhoogvlakte labelen en boycotten,” licht Zohar zijn idee toe. Het wetsontwerp beoogt dat importeurs en leveranciers de producten dienovereenkomstig moeten labelen. De wet dreigt ook met zes maanden gevangenis voor iedere importeur of wederverkoper die verzuimt zijn producten uit Europa als zodanig te labelen.

Zohar, die zelf rechten studeerde, vindt het handelen van enkele organisaties in Europa cynisch: 'Zij nemen begrippen als ‘mensenrechten’ en ‘strijd tegen de Israëlische bezetting’ in de mond, maar hun politieke agenda wil heel Israël boycotten en daarmee de existentie van het Joodse volk ondergraven. Dat is huichelarij en een dubbele moraal.'

Intussen bezocht Michael Oren, afgevaardigde van de partij Kulanu, een supermarkt in Jeruzalem. Daar labelde hij symbolisch producten uit Europa met een sticker. 'De beslissing van de Europese Unie om producten uit Judea, Samaria en de Golanhoogvlakte te boycotten, is niets minder dan een antisemitische beslissing,' onderstreepte Oren.

De EU eist niet dat producten uit de Krim of uit Noord-Cyprus worden gelabeld, terwijl daar ook territoriale conflicten zijn. Oren riep de Israëlische regering op, de Israëlische handel sterker op de Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse markt te richten, waar Joodse producten niet moeten worden gelabeld.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


Theo

11-11-2015 08:44
Wat is dit weer een merkwaardige reaktie. Wat heeft CO2 hier nu mee te doen ? De rapporten die de CO2 leugen in twijfel trekken zijn bovendien waar . Nooit gehoord van Climate gate ? Nee zeker . Alleen al het idee dat mensen het klimaat kunnen veranderen is aanmatigend . Juist omgaan met de schepping , geen rotzooi maken etc ... Natuurlijk ! Maar laten we ons als christenen aub niet meeslepen door de leugens van de linkse , politiek correcte elite . Gebruik aub je eigen hersens .

GerritAllah

09-11-2015 04:07
Boycotten vanwege het boycotten is een domme redenatie. Begrijpelijk, als je wel vanuit de korte lontjes houding wilt reageren, maar onbegrijpelijk als je een beetje thuis bent in De Bijbel.
Binnenkort is er zo'n klimaatconferentie in Parijs en het feit dat vanuit de USA actief gewerkt is om de CO2 productie in de atmosfeer te verhogen, heeft tot op heden nooit tot enige boycot van USA waren gebracht.
Dat Oren onverkort verslaafd blijft aan de $ en de zogenaamde Amerikaanse consumentenmarkt, laat ook zien dat hij De Bijbel niet gelooft, maar dat hij alleen in geld gelooft. Vorige week werd bekend dat er in de USA iemand afgestudeerd is op de analyse van wetenschappelijke rapporten inzake de CO2 risico's tussen 1992 en 2002, waarbij met name gekeken werd naar ontkenning van de menselijke invloed op het uit balans brengen van de CO2 samenstelling in de atmosfeer. Uit die studie kwam naar voren dat de USA actief getracht hebben 'wetenschappelijke bewijzen te produceren die eerdere onderzoeksresultaten in twijfel brachten', waardoor reductie van CO2 plafonds afgeserveerd werden. Die media, die dat soort rapporten klakkeloos publiceerden, dienen geboycot te worden en geheel uit de handel genomen worden. Strikt persoonlijk ben ik sinds 2004-11-02di daarom bezig om DDT (Dagblad De Telegraaf) zichzelf te laten opheffen. Dat slaagt redelijk, de oplage is sindsdien gehalveerd en de drek van de DDT burelen sijpelt steeds minder de NL samenleving in. Dus: zo kan het ook! Verantwoordelijkheid over rentmeesterschap in de wereld naar de levende God nemen...en tevens het Evangelie van de hoop op de terugkomst van de HEER J.C. delen.