#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Christelijke band verdacht van aanranding en geweld

Tot de gearresteerde verdachten van aanranding en poging tot doodslag bij een supermarkt van Wal-Mart in Arizona (VS) behoren volgens een lokaal tv-station leden van de christelijke band Matthew 24 Now (Matthéüs 24 Nu). Er ontstond een uit de hand gelopen ruzie tussen een gezin uit Idaho en de politie, waarbij de 21-jarige Enoch Gaver werd dood geschoten en zijn broer David (28) gewond raakte door een schot in de buikstreek.

Volgens getuigen woonde het gezin in een al dagenlang op het parkeerterrein van de supermarkt staande wagen. De ruzie zou zaterdagavond laat in Cottonwoord zijn ontstaan, toen de politie arriveerde, omdat een medewerkster van Wal-Mart had gemeld door verscheidene leden van de familie - vijf volwassenen en een tiener - te zijn aangerand. Het gevecht met de politie, die zegt meteen na aankomst op het parkeerterrein te zijn aangevallen, liep fataal af. Ook een agent liep een schotwond op en verblijft nog in het ziekenhuis. Volgens de politie raakten zeven andere agenten licht gewond.

De gearresteerde verdachten zijn Peter Gaver (55), diens vrouw (52) en hun kinderen Nathan (27), Jeremiah (29) en David, evenals een jongere, wiens identiteit niet is prijs gegeven. Peter, Jeremiah en Nathan zijn straatmuzikanten en maken deel uit van de band.


Reageren