#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Israël

‘Klap in het gezicht’ van Israël

In Israël wordt fel geprotesteerd tegen het besluit van de EU dat Israëlische producten uit de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten in de toekomst moeten worden gekenmerkt. Consumenten in de 28 EU lidstaten moeten zelf kunnen beslissen of ze fruit, groenten en cosmetica ‘uit de sinds juni 1967 door Israël bezette gebieden‘ willen kopen, luidt de rechtvaardiging voor de regeling, die op 11 november aangekondigd werd.

De Israëlische premier Benjamin Netanjahu reageerde zeer verontwaardigd en zegde talrijke ontmoetingen met EU-diplomaten af. “Europa moet zich schamen omdat het met twee maten meet. In andere omstreden gebieden, die worden beschouwd als ‘bezet’, zoals de Westelijke Sahara, Cyprus en Tibet, eisen de Europeanen geen etiketteringsplicht.”

Ambtenaren van de overheid wezen er ook op dat veel Palestijnen werken in Israëlische bedrijven in de nederzettingen, en de eerste slachtoffers worden van een mogelijke daling in de export. Zo’n 10.000 Palestijnen werken in 21 joodse nederzettingen in de Jordan Valley.

Reageren


Jan

15-11-2015 09:01
Dan weet je door dat labeltje toch precies dat je dat product juist wel kunt kopen? alweer bedankt EU.

14-11-2015 08:28