#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Buitenland

Vietnam: Aantal christenen stijgt ondanks weerstand

Ondanks druk van de regering groeit het aantal christenen in het communistische Vietnam. Dit zei de leider van Open Doors Duitsland, Markus Rode gisteren tijdens het Congres ‘Christenvervolging vandaag’ in Schwäbisch Gmünd. Volgens hem zijn zeker tien procent van de 90 miljoen inwoners nu christen. Daarom heeft de overheid de druk op kerken in dit Zuidoost-Aziatische land verhoogd. Veel kerken weigeren zich te registreren en werken ondergronds, omdat ze God gehoorzaam willen zijn en niet de communistische regering.

Volgens Rode zijn er alleen al door het werk van de ‘Galilea Bijbel School’ het afgelopen jaar 35.000 Vietnamezen tot geloof gekomen. Die school werd opgericht door een inwoner die zich in een moeilijke situatie het leven wilde nemen. Een paar dagen voordat hij die daad kon uitvoeren ontving hij van een dominee het Nieuwe Testament en kwam tot geloof.

Volgens Rode is er in de centrale hooglanden bij het volk van de Montagnards sprake van een opwekking. Deze minderheid wordt nog steeds vervolgd omdat ze tijdens de Vietnamoorlog aan de kant van de Verenigde Staten tegen de communisten vochten. Vele Montagnards zijn tot geloof gekomen door radio’s, die de communistische partij hen had gegeven. Het was de bedoeling dat ze alleen de communistische zender zouden kunnen ontvangen, om zo een ‘heropvoeding’ te ondergaan. Een christelijke radiostation was echter sterker en verdrong het communistische programma. Daardoor kwamen tienduizenden tot geloof.

Rode riep de deelnemers aan de conferentie op voor de Vietnamese christenen te bidden, zodat ze stand kunnen houden tegen de represailles van de staat.


Reageren