#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

12 jaar tegen pastor Kong Hee geëist

Tegen voorganger Kong Hee (51) van de City Harvest Church in Singapore is twaalf jaar cel geëist. Ook tegen vijf andere leiders van de megakerk eiste het OM de maximum straffen (11 jaar). Kong Hee wordt ervan beschuldigd kerkgelden te hebben gebruikt voor de zangcarrière van zijn vrouw en de anderen zouden dat hebben toegelaten. Dat meldt de lokale krant The Strait Times.

De zes werden ervan beschuldigd $ 50 miljoen van de kerk te hebben misbruikt. Waarvan ongeveer de helft voor de muzikale loopbaan van de zingende medepastor Ho Yeow Sun, de vrouw van Kong Hee. De verdachten willen in hoger beroep gaan als de uitspraak overeenkomstig de eisen van de openbare aanklager is. De verdediging heeft aangevoerd dat de kerk niet in financiële problemen kwam en de verdachten het geld niet voor zichzelf hebben gebruikt.

De leiding van de kerk zegt te geloven dat het geld voor evangelisatorische doeleinden is gebruikt, gesteund door de meerderheid van de leden. Ook een van de rechters heeft inmiddels gezegd dat de betrokkenen ongetwijfeld van de gemeente hielden en meenden het geld voor evangelisatie aan te wenden.
 

Reageren


Denis

21-11-2015 10:36
right.... kom op zeg! 25 miljoen om een vrouw tot popster te bombarderen en dat dan in de naam van Jezus. Nou die zal er blij mee zijn... NOT!