#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Delegeren of sterven

Eén van de grote leiders die wij in de Bijbel ontmoeten is Mozes. Het was zijn taak om het Joodse volk vanuit de gevangenschap in Egypte naar het beloofde land van Israël te brengen. Méér dan twee miljoen arme, angstige en stuurloze mensen. Tussen Egypte en Israël lag een immense hete en dorre woestijn.

Geen gemakkelijke opgave voor Mozes. Hij werkte dag en nacht, voelde zich overal verantwoordelijk voor en probeerde alle problemen zelf op te lossen. Langzaam ging hij kapot aan die onmogelijke taak.

Jethro - zijn schoonvader - onderkende het probleem. Hij ging naar Mozes toe en zei: 'Het is niet goed, wat gij doet. Gij raakt geheel uitgeput, gij zowel als dit volk dat met u is; want dit is te zwaar voor u, gij kunt het alleen niet doen".

Wijze woorden. Mozes moest leren om taken en verantwoordelijkheden te delegeren. Het was voor hem letterlijk delegeren of sterven.

Iedereen die leiding geeft aan andere mensen zal dit probleem herkennen. Deze en de komende twee weken zult u op deze site drie studies kunnen vinden over delegeren. De studies leiding geven worden iedere donderdag op de site geplaatst en zijn onderverdeeld in de hoofdgroepen: de leider, de organisatie en de mensen. Afwisselend komen onderwerpen uit deze drie hoofdgroepen aan de orde.

Klik hier om de studies te vinden.


Reageren