#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christelijke media

Groot Nieuws Radio neemt Seven FM over

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio neemt jongerenzender Seven FM over. Door deze overname blijft er een Nederlands jongerenstation dat 24/7 christelijke muziek uitzendt. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) eind november gaat stoppen met BEAM Radio van de Evangelische Omroep (EO). Ook het voortbestaan van Seven FM stond op losse schroeven vanwege de investering in geld en tijd van de vrijwilligers.

Wilfred Hardeman, hoofdredacteur van Groot Nieuws Radio: "We wilden het niet laten gebeuren dat christelijke jongerenradio uit Nederland zou verdwijnen. Bij Groot Nieuws Radio hebben we een enorme passie voor het bereiken van mensen via de radio. Het mooie werk dat het team van Seven FM al tien jaar lang doet, willen we graag voortzetten."

Pieter Kok, een van de oprichters van Seven FM, is blij met de overname. "Het is belangrijk dat er een radiostation blijft bestaan waar jongeren kennis kunnen blijven maken met nieuwe christelijke muziek die bij hen past. Voor mij was het erg belangrijk dat ik destijds met deze muziek in aanraking ben gekomen. Christelijke muziek verandert levens, dat wensen wij iedereen toe!"

Afgelopen jaar werd Groot Nieuws Radio gered dankzij de financiële bijdrages van luisteraars en bedrijven. Koos Timmer, interim-directeur van Groot Nieuws Radio: "In het belang van jongeren in Nederland hebben we besloten Seven FM over te nemen op een manier die Groot Nieuws Radio financieel kan dragen."

Groot Nieuws Radio neemt Seven FM over voor een symbolisch bedrag. Het jongerenstation wordt ook in de toekomst gedragen door een team van vrijwilligers. Groot Nieuws Radio ondersteunt hen op gebied van beleid, administratie, audiovormgeving en muzieksamenstelling.

Seven FM is een online radiostation dat 24/7 uitgesproken christelijke muziek uitzendt van artiesten zoals Rend Collective, Hillsong Young & Free, Newsboys, Capital Kings, Switchfoot en TobyMac. In de avonduren zijn gepresenteerde programma's te horen. Het station richt zich op jongeren tussen de 15 en 35 jaar.

Reageren


Joran van Ginkel

11-03-2017 07:29
Heerlijke muziek bij SevenFM. Ik ben zeer blij met de overname. Ik ben ook SevenFM aan het luisteren terwijl ik dit lees. Echt genieten dit.